Resor till Jordanien

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Jordanien

  Bada i antingen Döda eller Röda Havet, ge dig ut i öknen eller lägg dig på en skön badstrand. Bara sex timmar bort finner du Jordanien, som ett relativt nytt resmål för den svenska charterturismen erbjuder Jordanien allt från vittomspännande öknar, kilometervis med sandstrand och mängder av kulturlämningar från några av världens äldsta kulturer. Som en av de mer demokratiserade länderna har Jordanien inte samma motsättningsproblematik mellan folkgrupper och religioner som annars präglar stora delar av området.

  Resmål och sevärdheter

  Petras klippstad är den största, mest välkända turistattraktionen i Jordanien och dra horder av turister dagligen. Stadens, vars arkitektur till stor del är uthuggen ur klipporna, räknas till en av världens sju underverk. Vägen in till Petra går genom en lång ravin mellan gigantiska klippor. Man kan hyra en guide för en billig peng i anslutning till staden, som förklarar vad de olika byggnaderna haft för funktion. Den första byggnaden man ser då man kommer fram till staden är dess skattkammare, som också är den mest kända, inte minst efter att ha figurerat i filmer som "Indiana Jones and the last crusade".
  Döda havet är mest känt för sin höga salthalt och det faktum att man tack vare detta kan flyta som en kork på vattenytan. En mycket speciell upplevelse som gör det väl värt ett besök. Vill man däremot ägna sig åt mer traditionellt badande kan man ta sig till Aqaba och dess underbara stränder. Här finns gott om badmöjligheter och en mängd hotell att välja mellan. Hit går även de flesta charterresor från Nordeuropa och klippstaden Petra är endast cirka 1,5 h bort. Klimatet påminner om medelhavet och är alltså perfekt för soltörstande nordbor.
  I Aqaba finns även stora möjligheter till shopping. Inte bara på de mer traditionella marknaderna, utan även i övrigt då regeringen har valt att ta bort skatten på varor i området kring staden, detta såklart för att locka än mer turister. Detta gör dock även att Jordanier från kringliggande områden tar sig till Aqaba, som ständigt växer. De kommer inte främst för att handla souvenirer eller dylikt så som turisterna, utan för att besöka köpcentra och införskaffa varor där till låga priser.
  Förutom Petra finns även Wadi Rum inom bekvämt resavstånd från Aqaba. Wadi Rum är ett ökenområde, tidigare endast befolkat av beduiner som numera lever av turisminen genom att erbjuda guidade turer genom ökenlandskapet, både på kamelrygg och i bil. Det hisnande ökenlandskapet bjuder på såväl sköna sanddyner som häpnadsväckande stenformationer.
  Oavsett om du vill åka på en klassisk chartersemester, bada i Döda Havet eller uppleva fantastiska historiska monument är Jordanien ett riktigt spännande resmål.

  Språk

  I Jordanien talas främst arabiska, men då Jordanien länge tillhörde det brittiska kungadömet talar många engelska, framför allt i storstäder som huvudstaden Amman, samt turistorter som Aqaba.

  Valuta

  Jordaniens valuta är Jordaniska Dinarer. Många restauranger och köpcentra tar dock emot amerikanska dollar, samt kreditkort. Räkna dock inte med att du klarar dig med kortet, utan se till att du alltid har kontanter på dig.

  Klimat

  Vädret varierar mycket, men i grunden är Jordanien ett ökenland, där det kan bli mycket hett, framförallt i inlandet, med drastiska temperaturförändringar nattetid. I Januari, som är den kallaste månaden, kan det hända att temperaturerna sjunker under 10 grader.

  Resa till Jordanien

  Ett flertal charterbolag flyger till Jordanien, främst till Queen Alia International Airport, men det finns idag även två ytterligare internationella flygplatser. Inom landet tar du dig lättast fram antingen via buss, taxi eller organiserade turistturer. För charterresenären är kanske det senare att föredra, då de tidigare alternativen kan erbjuda en del logistiska problem. Vägnätet är dock väl underhållet, det går alltså utmärkt att hyra en bil och ta sig runt i landet på egen hand. Många på landsbygden kör dock utan strålkastare nattetid, det rekommenderas därför inte att ge sig utanför stadsgränserna efter mörkrets infall.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.