Resor till Kap Verde

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Kap Verde

  Sagolika stränder och turkosa vågor är det som kännetecknar Kap Verde-öarna och hit åker de flesta för att koppla av och njuta av stillheten. Men för den som söker äventyr finns det många nervkittlande aktiviteter att prova på - allt från fartfyllda vattensporter till spännande upptäcktsfärder i den vilda naturen.

  Resmål och sevärdheter

  Kap Verde ligger ca 50 mil utanför den afrikanska kusten och består av 15 vulkaniska öar, varav nio är bebodda. Portugiserna koloniserade ögruppen på 1400-talet och kolonin utgjorde länge ett centrum för slavhandeln. Det finns en hel del sevärdheter kvar från kolonialtiden, särskilt i den forna huvudstaden Cidada Velha på ön Santiago. I den historiska stadskärnan, som finns med på UNESCO's världsarvslista, kan du bland annat se det gamla fortet, Forteleza Real de São Filipe och avrättningsplatsen, Pelourinho.
  Sedan 1975 är Kap Verde en självständig stat, men även i den nuvarande huvudstaden, Praia, finns ett flertal byggnader från kolonialtiden, som exempelvis det gamla stadshuset och presidentpalatset. Kap Verdes kulturella centrum hittar du i staden Mindelo på São Vicente, där du kan besöka någon av barerna och njuta av traditionell kapverdisk musik.
  Den som gillar att vandra och utforska orörd natur hittar förmodligen sitt drömställe på den vackra ön Santo Antão. Här kan du även beskåda landets äldsta fyr och en vacker dalgång, som en gång i tiden var en lavasprutande vulkankrater. Vulkanen på ön Fogo är däremot fortfarande aktiv och hade sitt senaste utbrott 1995. Lavaflödet har skapat ett spännande landskap på ön, som du bäst utforskar till fots. Passa även på att besöka den enorma ursprungliga kratern, Chã das Caldeiras, vars kraftiga utbrott reste ön ur havet för ca 100 000 år sedan.
  Kap Verde bjuder också på ypperliga möjligheter till fiske, surfing, vattensporter - och så klart sol och bad. De vackraste stränderna hittar du på öarna Sal och Boa Vista. På stranden Santa Maria kan du, förutom den kritvita sanden och milsvida utsikten över det mintgröna havet, även se ett gammalt skeppsvrak - och om du har tur - en och annan sköldpadda.

  Kulinariska äventyr

  Fisk och skaldjur dominerar det kapverdiska köket, ofta med tonfisk och garoupa som huvudingredienser. På vissa restauranger står även havstulpaner på menyn. Några lokala specialiteter som du bör prova är hummerrätten lagostada och nationalrätten Cachupa - en gryta gjord på bland annat majs och bönor, samt kött eller fisk. Den inhemska ölen, Strela, passar perfekt till maten, men passa även på att testa det lokalproducerade vinet Chã, vars druvor odlas inne i vulkankratern på ön Fogo. Den som vågar kan också provsmaka den söta lokalspriten, grogue, som framställs av brända sockerrör.

  Språk

  Det officiella språket på Kap Verde är portugisiska, men lokalt talar man kriolu kabuverdianu, en mix av portugisiska och västafrikanska språk. De flesta talar också engelska.

  Valuta

  Valutan på Kap Verde kallas escudo (CVE) och är fixerad med en fast kurs gentemot EUR, vilket innebär att du alltid får 110,26 escudos för 1 euro. 1 EUR motsvarar i sin tur ca 9 SEK. Enklast är att ta med sig euro och växla till escudos på plats. Växlingskontor finns på flygplatserna i Sal och Praia, men det går även att växla pengar på vissa banker. Uttagsautomater finns bara på ett fåtal ställen i de större städerna och vissa öar saknar helt uttagsmöjligheter. Visakort och euro kan fungera på finare hotell och restauranger, men i butiker och marknader behöver du ha lokala kontanter.

  Klimat

  Kap Verde har ett tropiskt klimat med två årstider - den torra och den fuktiga. Temperaturen ligger på runt 27°C året om, med en liten ökning under den fuktiga årstiden. Nederbörden är dock sparsam, även under "regnperioden", som infaller mellan augusti och oktober. På öarna Maio, Sal och Boa Vista regnar det nästan aldrig. Det går med andra ord att åka hit i princip när som helst under året.

  Visum

  Som svensk medborgare behöver du visum för att vistas i Kap Verde. Kontakta Kap Verdes konsulat i Stockholm eller Göteborg för mer information.

  Resa till Kap Verde

  Internationella flygplatser finns på öarna Santiago, Sal, Boa Vista och São Vicente. Till Sal och Praia på Santiago kan du flyga med bland andra TACV Cabo Verde Airlines och TAP Air Portugal, men du får räkna med minst en mellanlandning. Fritidsresor har direktflyg både från Göteborg och Stockholm till Sal under vissa delar av året och erbjuder även enkla flygstolar.

  Resa inom Kap Verde

  TACV Cabo Verde Airlines och Halcyonair flyger mellan de flesta öarna. Det går även att ta sig mellan öarna med båt. Buss och taxi finns tillgängliga i de större orterna, men om du väljer att åka taxi, var noga med att kontrollera så att chauffören använder taxametern. Öppna små flaklastbilar, så kallade Aluguers, kör också runt passagerare på vissa öar, exempelvis Santo Antão.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.