Resor till Magaluf

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Magaluf

  Staden Magaluf ligger på den spanska ön Mallorca i Medelhavet. Många har hört talas om Magaluf och staden passar för både familjer och festande ungdomar som är ute efter en skön tid i solen.

  Resmål och sevärdheter

  Varje onsdag hålls en marknad i den närliggande staden Andratx. Dedikerade marknadsbussar rullar varje dag in från de olika resorterna i syd. Dessa bussar brukar dock fyllas snabbt, så är ni många i ert sällskap kan det vara värt att ta en taxi för den korta färden.
  Vill du tävla med dina medresenärer så finns en populär gokartbana i utkanten av Magaluf nära Aquapark. Banan öppnar klockan 10 och stänger inte förrän midnatt.
  Vill du ha en annan vattenupplevelse än stranden så rekommenderas Western Park. Denna vattenpark har både lite lugnare rutschbanor för barn, och riktigt läskiga banor för de äldre. En annan populär park är Aquapark, med pooler, kanor samt ett stort vattenslott.
  BCM är en av Europas största nattklubbar. Världskända DJ's spelar på huvudscenen och klubben översvämmas regelbundet med vatten, skum och (tro det eller ej) popcorn. Inträdet på 30 euro är dyrt, men alla drinkar är gratis hela kvällen. Kommer du till Magaluf för att festa så är denna klubb ett måste.
  Är du mer åt det äventyrliga hållet varför inte pröva på jet-skis, vattenskidor, segling eller dykning? I Magaluf finns det ingen gräns på antalet vattenaktiviteter.

  Kulinariska äventyr

  Tumbet är en Mallorcansk specialitet som måste prövas. Det är en stuvning på paprika, potatis, aubergine, pumpa och tomat. Här finns även självklart traditionella spanska rätter såsom tapas, vilket i stort sett innebär små bitar mat. Oftast är det några bitar kött, grönsaker eller fisk. Perfekt för tillfället när du är på väg nånstans och behöver ett snack som mättar.

  Språk

  Att ta sig runt i Magaluf på engelska går alldeles utmärkt. De två officiella språken på Mallorca är spanska och mallorqui, en katalansk dialekt. Väldigt många av öns invånare talar även tyska, vilket har lett till att många tyskar skämtande kallat Mallorca för den sjuttonde federalstaten.

  Valuta

  Eftersom Mallorca tillhör Spanien så är valutan Euro, vilket gör det praktiskt att växla.

  Klimat

  Vädret kan sammanfattas med: ta med solkräm. Det sköna klimatet är den av de största anledningarna till Magalufs popularitet. Högsäsongen är juni-juli-augusti, och under denna tid är medeltemperaturen runt 25 grader. Dessa månader har cirka 11 soltimmar per dag. Är du ute efter en lite lugnare och billigare resa rekommenderas att du flyger ner i juni. Detta är innan alla skollov i England och Skandinavien då det verkligen smäller. Vill du istället uppleva Magaluf när staden är som livligast, åk i augusti. Staden är fylld till bredden under denna månad och feststämningen genomsyrar varenda vrå.

  Resa till Magaluf

  Magaluf är en mycket populär destination för skandinavier och det går otaliga flyg under högsäsong. När du reser till Magaluf så kommer du landa på Palma Airport vilket ligger 20-40 minuters resa från Magaluf beroende på om du tar taxi eller lokaltrafik, varav taxi självklart är det snabbaste.

  Resa inom Magaluf

  Under högsäsong går det bussar flera gånger i timmen till Mallorcas huvudstad Palma där det finns mycket att uppleva. Tar du en City Tour Bus så rekommenderas att köpa ett dagspass vilket gör att du kan hoppa av var som helst för att sedan hoppa på en senare buss. Se till att ha mynt tillgängliga om du vill åka buss.

  Övrig info och råd

  Det tål att nämnas igen: glöm inte solkrämen. Är du ungdom som kommer hit för att festa håll i åtanke att många klubbar (såsom BCM) serverar sina drycker med mycket hög alkoholhalt, så ta det lugnt.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.