Resor till Malta

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Malta

  Maltas rika historia, sprudlande kultur och hänförande miljöer gör ön till en perfekt semesterdestination för den som vill kombinera sol och bad med spännande upptäcktsfärder.

  Resmål och sevärdheter

  Malta bjuder på ett vibrerande nattliv, med mängder av restauranger, pubar, barer och nattklubbar - särskilt i Paceville, utanför St. Julians. Vill du ha lite lugnare kvällsunderhållning kan du prova lyckan på casinot, se en teaterföreställning eller gå på en klassisk konsert. Barnfamiljen får garanterat en rolig heldagsutflykt vid någon av öns många temaparker, som till exempel Splash & Fun Waterpark, Jokers Family Entertainment Centre eller The LWS Animal Park. Vill du sola, bada, dyka eller åka vattenskidor, så finner du några av öns bästa stränder i Mellie?a, Golden Bay och G?ajn Tuffieha på den nordvästra kusten.
  Om du gör en tripp till den södra sidan av ön, missa inte The Blue Grotto - sju fascinerande havsgrottor fyllda med djupblått vatten och imponerande stenformationer. Precis i närheten ligger dessutom Maltas äldsta och kanske mest sevärda byggnader - de över 5000 år gamla templen Hagar Qim och Mnajdra. På grannön Gozo hittar du ?gantija, ännu ett neolitiskt tempelkomplex från samma tidsperiod. Till Gozos andra sevärdheter hör kyrkorna i Ta' Pinu och Xewkija, den naturliga klippformationen, The Azure Window, och havslagunen The Inland Sea.
  Fort St. Angelo, i den antika staden Birgi, är inte fullt lika gammalt som neolit-templen, men har troligtvis stått här sedan långt innan romartiden. Ingen vet exakt när det byggdes - eller av vem, men det mystiska fortet är i vilket fall som helst en imponerande syn och väl värt ett besök. I Maltas centrum, på toppen av en kulle, omgiven av en tjock ringmur, ligger landets forna huvudstad, Mdina, även kallad "den tysta staden". Bakom muren döljer sig ett virrvarr av smala, snirkliga gränder, medeltida byggnader, kapell, kloster, kyrkor - och St. Pauls mäktiga katedral. Även i Rabat, staden utanför muren, finns ett flertal sevärdheter, såsom St. Pauls katakomber och den romerska villan Domus Romana. Den nuvarande huvudstaden Valletta, bjuder också på en mängd historiska sevärdheter i form av välbevarade 1500-talsbyggnader, kyrkor, palats och den vackra St. John's Co-Cathedral. Den som vill shoppa hittar dessutom allt från pittoreska småbutiker till trendiga märkesaffärer längs Vallettas mysiga gator.

  Kulinariska äventyr

  Om du vill prova på äkta maltesisk mat kan det vara en bra idé att söka sig utanför de största turiststråken, där maten oftast är anpassad efter turisterna. Det maltesiska köket är dock ganska enkelt, rustikt och säsongsanpassat. Fenkata (marinerat kaninkött) är en vanlig maltesisk rätt, liksom Lampuki Pie (fiskpaj) och Kapunata (maltesisk ratatouille). Prova även den inhemska får- eller getosten, ?bejniet och specialiteten ?ob? bi?-?ejt - brödbitar om doppats i olivolja och sedan fyllts med en blandning av tonfisk, lök, vitlök, tomater och kapris. Pastizzi - små filodegspaket fyllda med ricottaost eller mosade ärtor, är en annan maltesisk delikatess du inte bör missa. Till maten kan du testa det inhemska ölet Cisk eller den alkoholfria, lite bittra apelsinläsken Kinnie.

  Språk

  De officiella språken på Malta är maltesiska och engelska, vissa talar även italienska.

  Valuta

  Euro (EUR) är den valuta som används på Malta och 1 EUR motsvarar ungefär 9 SEK. Växlingskontor och uttagsautomater finns tillgängliga över hela ön och kreditkort accepteras i de flesta affärer och restauranger.

  Klimat

  Malta har ett typiskt Medelhavsklimat med torra, heta somrar och milda vintrar. Den årliga medeltemperaturen ligger på runt 23°C dagtid och 15°C nattetid, men under högsäsongen mellan maj och oktober går kvicksilvret ofta över 30-strecket. Om du vill sola och bada passar det bäst att åka hit mellan mitten av april och slutet av november. Är du mest intresserad av sevärdheterna kan du i princip resa hit när som helst under året.

  Visum

  Svenska medborgare med giltigt pass (måste vara giltigt mer än tre månader efter hemresan) behöver inget visum för vistelser på Malta som understiger 90 dagar. Ska du stanna längre eller är osäker på vad som gäller för dig, kontakta Maltas konsulat i Sundsvall eller Malmö för aktuell information i god tid innan du ska resa.

  Resa till Malta

  Malta International Airport ligger mellan Luqa och Gudja, ca 5 km sydost om huvudstaden Valletta och hit kan du flyga med bland andra SAS, Air Malta, Norwegian och Ryan Air.

  Resa inom Malta

  Ska du åka taxi kan det vara värt att förboka en av de svarta bilarna från exempelvis Malta Airport Cabs eller Peppin Transport, då dessa kör med taxameter och generellt sett är billigare än de vita bilarna som du kan vinka in på gatan. Bussnätet är väl fungerande och täcker i stort sett hela ön, men vill du ha ännu mer flexibilitet och kunna utforska ön i din egen takt är hyrbil ett bra och billigt alternativ. Trafikkulturen har också förbättrats under senare år och vägarna är relativt säkra. Vill du besöka grannön Gozo, går det regelbundna färjor från hamnen ?irkewwa på Maltas norra udde. Det går även färjor till den mindre ön Comino, men inte lika ofta.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.