Resor till Mauritius

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Mauritius

  Mauritius är en ett land med extravagans i överflöd. Men bakom lyxhotellen, stränderna och det vackra vädret så hittar man ett varmt och välkomnande folk.

  Resmål och sevärdheter

  Har du fiskdille så finns det gott om djuphavsfiske här - åker man ut en kilometer så är havet 70 meter djupt. Hyr en plats på en båt och var med och fånga svärdfisk, haj och barracudafisk. Flera fiskevärldsrekord har satts här, vågar du utmana dom?
  Staden Grand Bay var ett av de ställen som först påverkades av turistandet till Mauritius och har därefter utvecklats till ett paradis för shopping och nöje. Det är hit de lokala invånarna drar för att ha kul på kvällarna och nätterna - här hittar du shopping, restauranger, barer och klubbar.
  Byn Flaq är en träffpunkt för invånarna på östkusten. Här ligger du landets största utomhusmarknad där du kan hitta det mesta. Här samlas folk och varor från alla håll och kanter, detta ställe är ett måste om du gillar marknader.
  Ile aux Cerfs är en ö utanför östkusten och har en bred uppsättning och vattenaktiviteter och vattensporter. Här hittar du också en av de vackraste stränderna på Mauritus. Denna ö är en absolut pärla, men smakar det så kostar det. Det finns endast en restaurang på ön och målgruppen är rika turister, så vill ni dra ner på priset planera i förväg och ta med mat och dryck. Ta en båt från byn Trou-d'Eau Douce för att komma hit.

  Kulinariska äventyr

  Då ön varit en fransk, engelsk och holländsk koloni och dessutom haft invånare från olika afrikanska länder, Inden samt Kina så kan man förstå att maten är en salig blandning. Några saker att pröva är "Dal" vilket är en sorts linssoppa, "Biryani" som är en blandning av kött, grönsaker och ris från det muslimska köket, samt en bred uppsättning av olika "gateaux", vilket helt enkelt är olika kakor och tårtor.

  Språk

  På grund av sitt brokiga förflutna så talas lite olika språk här. Alla inom turismindustrin talar engelska och även franska. Det officiella språket är engelska och dom flesta ämnen lärs ut på engelska i den mauritianska skolan. Dock så används mest franska i mer formella sammanhang, till exempel nyheterna och massmedia i allmänhet är för det mesta på franska. Det mest talade spåket däremot är mauritiansk kreol vilket är en blandning av bland annat engelska, holländska, portugisiska och franska.

  Valuta

  Valutan är mauritisk rupie och förkortas Rs, valutakoden är MUR. 10 rupier motsvarar 2,14 SEK.

  Klimat

  Mauritius har ett tropiskt klimat, men vindarna som blåser över ön ser till att fuktigheten aldrig blir för hög. Sommaren sträcker sig från december till april, medan vintern inträffar i maj till november. På kusten håller sig temperaturen mellan 26 och 32 grader på sommaren och mellan 18 till 24 grader på vintern. Åker man en bit inåt ön så är temperaturen generellt sett ungefär 4 grader kallare.
  Den bästa tiden att besöka Mauritius är vintern, det vill säga maj till december. Anledningen är att man undviker orkansäsongen samt att vädret och luftfuktigheten är betydligt torrare. Det finns ingen riktig hög- och lågsäsong, utan istället beror antalet turister på olika saker, till exempel när franska skolelever har lov (vilket bland annat inträffar i augusti och höjer priset).

  Resa till Mauritius

  Det finns endast en flygplats här och den har det välklingande namnet Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport. Att ta sig härifrån till huvudstaden Port Louis tar cirka en timme.

  Resa inom Mauritius

  Det finns otroligt många taxibilar på Mauritius - taxametern används sällan och du får se till att förhandla om priset innan resan för att inte bli blåst. Buss är ett komfortabelt och praktiskt sätt att färdas runt i på Mauritius - se till att ta "expressbuss", då dessa inte har lika många stopplatser och tar sig fram betydligt snabbare.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Augusti 2018. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.