Resor till Prag

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Prag

  Prag är en populär turiststad som lockar miljontals besökare varje år. Ett sprudlande nattliv, billig öl samt rik kultur och historia gör staden attraktiv för besökare. Här finns gott om landmärken, museer och trevliga restauranger.

  Resmål och sevärdheter

  Karlsbron, eller Karl?v most som den heter på tjeckiska, är antagligen stadens mest kända turistattraktion. Den vackra och utsmyckade bron går mitt i staden över floden Moldau och byggdes under Karl IV:s regeringstid. Bygget satte igång i mitten på 1300-talet och invigdes år 1402. Fram till mitten av 1800-talet var bron den enda vägen över floden in i Prag och bland annat utkämpades hårda strider mellan stadens befolkning och svenska armén under år 1648.
  Vid det stora torget i Gamla stan finner man alltid många turister som står och tittar på det stora klocktornet. Tornet är från 1500-talet och har blivit ett känt landmärke för staden. Tornet har en enorm klocka och visar även solens och månens vandringar över himlavalvet.
  En annan populär sevärdhet är Pragborgen. Pragborgen har varit hem till stadens ledare sedan 800-talet även om den numer fungerar som museum. Här finns utöver den vackra borgen, en enorm trädgård och en gammal katedral. Borgen har fått ett antal tillbyggnader och har därför flera olika stilar.
  I stadsdelen Nové Mesto ligger Vaclavplatsen, Prags kanske mest kända torg. Torget som mer liknar en boulevard ligger i stadens hjärta och här ligger det kommersiella centrumet samt Prags Nationalmuseum. Torget var även en viktig plats i Pragvåren 1968.
  I staden finns flera trevliga områden att promenera runt i. Ett av de mest populära är de gamla judiska kvarteren. Här ryms en skrämmande men intressant historia om den judiska befolkningens öde i staden. Här hittar man även den nygamla synagogan som sägs vara byggd med stenar från en uråldrig synagoga från Jerusalem. Det sägs även att den riktiga Golem bor i synagogan.

  Kulinariska äventyr

  Det tjeckiska köket har influenser från andra centraleuropeiska länder och liknar de ungerska och österrikiska köken. Mycket fokus ligger på olika kötträtter där fläsk, fågel och vilt är mest populärt. Typiska rätter är olika schnitzlar, korvar eller soppor. Nationalrätten, vep?o-knedlo-zelo, är väl värd att testa. Den består av bakat fläsk med surkål och potatisknödel. I Prag får man inte heller missa Pragskinka som stadens invånare är väldigt stolta över. Emellertid är tjeckerna kanske mest kända för sin öl. I Prag vimlar det av ölhak där man kan njuta av de lokala märkena Pilsner Urquell, Staropramen och Budvar.

  Språk

  Tjeckiska är officiellt språk som talas av alla. Det går ofta bra att göra sig förstådd med engelska och många är vana att prata med turister.

  Valuta

  Valutan i Tjeckien är Tjeckiska kronor (CZK). 10 CSK motsvarar ungefär 3,5 SEK. Visa och Mastercard accepteras på de flesta hotell, restauranger och butiker.

  Klimat

  Prags klimat påminner om det vi har i Sverige, dock ofta med ett par grader varmare temperatur än hemma under sommar, vår och höst och ofta något kallare under vintermånaderna. Prag är en härlig stad hela året men visar sig kanske som vackrast under våren och sommaren. Våren kommer tidigare än hemma och det är inte ovanligt med temperaturer runt 20 grader redan i april.

  Visum

  Behövs ej för svenska resenärer.

  Resa till Prag

  Från Sverige flyger många bolag direkt till Prag och en resa tar runt 1,5 timmar. Man landar vid Václav Havel flygplats som ligger ungefär en mil från centrala Prag och är landets största flygplats. Från flygplatsen tar man sig lättast in till stan med buss till tunnelbanestationen Dejvická och sedan tunnelbanan vidare till sin destination. Det finns dock även en Airport Express-buss och taxi är inte särskilt dyrt.

  Resa inom Prag

  Enklaste sättet att ta sig runt i Prag är att promenera. Avstånden i centrumet är sällan särskilt långa. Annars finns ett välfungerande tunnelbanesystem som är enkelt att använda. På nätterna kan det vara klokt att åka taxi och det är relativt billigt.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Februari 2019. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.