Resor till Rhodos

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Rhodos

  Rhodos härliga klimat och vackra stränder tillsammans med mängden historiska sevärdheter och möjligheten till vattensporter av alla dess slag gör ön till ett ypperligt resmål för både familjer, vänner och par.

  Resmål och sevärdheter

  I Rhodos gamla stad hittar du mängder av historiska sevärdheter, såsom en medeltida stadsmur och riddarnas aveny och stormästarens ståtliga palats. Öns bästa shopping hittar du också i Rhodos stad, främst längs shoppinggatorna Sokrates i gamla stan och Ethnarchou Makario vid Cypernplatsen. Skor och guldsmycken kan vara särskilt prisvärda att handla här. Passa också på att besöka hamnportarna, där den berömda Kolossen (en 55 meter hög bronsstaty) en gång sägs ha stått. Filerimos kloster och kapell är också värda att besöka, liksom ruinerna i Kamiros och Lindos Akropolis.
  I Afandou finns en golfbana och en långgrund stenstrand som passar perfekt för snorkling. Den som vill surfa hittar fina vågor i Prassonissi på sydkusten, men även vid stränderna i Ixia och Ialysos och vindsurfaren kommer troligtvis att gilla vindarna i Triandabukten. De flesta stränderna på Rhodos består av grus snarare än sand, men det finns några fina sandstränder, exempelvis Tsambika på östkusten, Golden Beach, strax utanför Haraki, samt två stränder i Lindos och vid Faliraki, där det även finns ett vattenland.

  Kulinariska äventyr

  En traditionell måltid på Rhodos brukar alltid inledas med en samling aptitretande smårätter, så kallade meze, exempelvis friterade symiräkor, kalamáres (bläckfisk), revitokeftedes (kikärtsbiffar), fetaost och tzatziki. Vanliga huvudrätter är moussaka, grillad fisk eller lamm, keftedés (köttbullar), souvláki (grillspett)och giovesti (en sorts pastagratäng med nötkött). Till efterrätt brukar det serveras ett urval av säsongens frukter eller grekisk yoghurt med honung - en fräsch avslutning på middagen. Prova även utbudet av inhemska viner och glöm inte bort att lämna drick till serveringspersonalen - runt 10% brukar vara lagom.

  Språk

  Grekiska är det officiella språket på Rhodos, men väldigt många pratar engelska, så det brukar sällan vara några problem att göra sig förstådd.

  Valuta

  Valutan som används på Rhosdos är euro (EUR) och 1 EUR motsvarar ungefär 9 SEK. De flesta inrättningar accepterar Visa och Mastercard, men uttagsautomater finns tillgängliga om du behöver ha kontanter.

  Klimat

  Rhodos har ett typiskt Medelhavsklimat med milda, regniga vintrar och torra, heta somrar. Under de hetaste månaderna, juli och augusti, är det inte ovanligt med temperaturer över 35°C. I september börjar det bli lite svalare i luften och det kan vara en bra tidpunkt att resa hit om man vill slippa den värsta värmen och turistrushen. Även under våren och försommaren (april till juni) är temperaturerna behagliga, det kan dock bli lite kyligt på kvällen. Men ön är otroligt vacker under denna tid och vill du utforska sevärdheterna är det en perfekt tidpunkt att åka hit.

  Visum

  Behövs ej för svenska medborgare.

  Resa till Rhodos

  Rhodes International Airport, även kallad "Diagoras", ligger ca 14 km från Rhodos stad och hit kan du flyga reguljärt med bland andra SAS, Aegean, Lufthansa och Olympic. Norwegian och RyanAir, samt vissa charterbolag har även direktflyg från Sverige till Rhodos.

  Resa inom Rhodos

  Taxi från flygplatsen till Rhodos stad ska enligt fastställda regler inte kosta med än €16. Bilarna har taxameter, så se till att chauffören använder den. Inne i Rhodos stad är det fast taxa på €5 som gäller för alla resor inom stadsgränsen. Det går bussar från Rhodos stad till i stort sett varje litet hörn av ön där det finns något att se. Hyrbil är ett bra alternativ om du vill ha lite mer flexibilitet, motorcykel och moped likaså. Det finns gott om uthyrningsfirmor, både på flygplatsen och runt om ön.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.