Resor till Seychellerna

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Seychellerna

  Seychellerna, eller Republiken Seychellerna, som det formellt heter består av 90 paradisöar i Indiska Oceanien. Här, utanför Afrikas östkust skiner solen nästan alltid. Stränderna är palmklädda med kritvit sand och vattnet är härligt tempererat året om. Att landet i princip lever på sin lyxturism säger kanske en del om hur vackert det är här.

  Resmål och sevärdheter

  Ön Sillhouette Island påminner mest om en sjörövarfilm. På ön finns tre stora backar är täckta av skog och nedanför dem ligger den kritvita stranden runt ön. Ön har fått sitt namn från den speciella siluett som de tre backarna skapar i soluppgången. Ryktet säger även att det finns flera olika piratskatter nedgrävda på ön. Hit tar sig många turister för att uppleva den vackra miljön och just solupp- och nedgången.
  På ön Mahé som är republikens största ö finns också en av de största och mest populära stränderna, Beau Vallon. Stranden är ren och fin och väldigt slät med finkornig sand. Utanför stranden, en bit ut i vattnet, finns stora stenar som man kan simma ut till och klättra upp på som klassiska flytbryggor. Vid stranden är det ofta härliga vågor och hit lockas en del surfare.
  Är man sugen på ett kulturellt avbrott under sin vistelse på Seychellerna, efter allt strandhäng, kan man besöka Nationalmuseet eller Naturhistoriska museet i Victoria. På nationalmuseum beskrivs den seychelliska historien och tradionen med olika utställningar och på Naturhistoriska berättas om utvecklingen av öarnas flora och fauna. Där hittar man bland annat en samling ben från den utrotade seychelliska krokodilen och den gigantiska rövarkrabban som tidigare höll till på öarna. Man finner också några gamla skeppsvrak.

  Kulinariska äventyr

  Det seychelliska köket är influerat av det brittiska och franska med afrikanska, kinesiska och indiska drag. Man kryddar ganska försiktigt och använder kokosmjölk i nästan allt. Smakerna är enkla men trevliga. Råvarorna består till stor del av fisk och skaldjur, lokala grönsaker och tropiska frukter. En lokal specialitet är brödfrukt. Populära kryddor är ingefära och vanilj och även vitlök används för att smaksätta maten. Rätter man bör prova är, förutom den klassiska kokosnötcurryn, Salade de Palmiste som är en sallad gjord med hjärtat kokosnötspalmen. Salladen är även känd som miljonärssallad i folkmun. Vill man prova någon lokal dryck finns det lokala ölet Seybrew som är en populär ljus lager. Seychellernas lokala te är även det populärt.

  Språk

  Kreol är officiellt språk som talas av de flesta. Det går ofta bra att göra sig förstådd med engelska, de är vana med turister här.

  Valuta

  Valutan i Seychellerna heter Seychelliska Rupees (SCR). 1 SCR motsvarar ungefär 0,5 SEK. Dock är Euro och amerikanska dollar en vanligare valuta att använda bland turister. Visa och Mastercard accepteras på de flesta hotell, restauranger och butiker.

  Klimat

  Klimatet på Seychellerna är varmt och tropiskt utan några större avvikelser. Temperaturen är ungefär samma hela året och ligger mellan 24 och 32 grader. Solen skiner nästan alltid och är mycket stark. Regnperioden, som är förhållandevis torr är under januari och februari och det kan då vara smart att undvika en resa hit. I juli och augusti är det högsäsong för surfarna då vattenströmmarna är något starkare då. För dykintresserade rekommenderas att åka till Seychellerna i april eller oktober då svala vindar ofta kommer och gör att vattnet håller sig klart.

  Visum

  Behövs ej för svenska resenärer.

  Resa till Seychellerna

  Till Seychellerna tar man sig enklast med flyg. Utspritt på de olika öarna finns 14 flygplatser men den största, där de flesta internationella flygen startar och landar är Seychelles International Airport. Flygplatsen ligger på ön Mahé i närheten av huvudstaden Victoria. Start- och landningsbanan ligger i princip ute i vattnet så in-och utflygningarna från flygplatsen är ofta otroligt vackra. Från Sverige behöver man vanligtvis göra minst en mellanlandning på väg till Seychellerna.

  Resa inom Seychellerna

  Att ta sig runt mellan de olika öarna gör man enklast med flyg om det är långt mellan öarna och med båt om de är närbelägna. Flyglinjerna är många och Seychellerna är faktiskt det minsta landet i världens som har ett eget nationellt flygbolag, Air Seychelles. Det går även att åka helikopter mellan öarna men det kostar ganska mycket pengar.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.