Resor till Spanien

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Spanien

  Spaniens solkust och de vackra öarna lockar tusentals turister varje år, men landet har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Den variationsrika naturen med sina höga berg och frodiga dalgångar bjuder in till många spännande aktiviteter och de gamla städerna med sin rika kulturhistoria har mängder av sevärdheter att utforska.

  Resmål och sevärdheter

  Den spanska Medelhavskusten är kantad av vackra sandstränder, primärt längs Costa del Sol och Costa Blanca, där du hittar populära turistorter som Alicante och Benidorm. Och självklart bjuder Kanarieöarna på några av landets bästa stränder för sol, bad, dykning och vattensporter. Vill du hellre hålla dig på torra land, vandra och njuta av naturen hittar du några av de finaste vandringslederna i norra Pyrenéerna och Sierra Nevada - där du även kan åka skidor.
  Beläget på en höjd med spektakulär utsikt över staden Granada, ligger El Alhambra, som utgjorde den sista europeiska högborgen i morernas rike. Det enorma komplexet är fullt av ståtliga palats, vackra trädgårdar, ruiner och monument från olika epoker och är ett måste att besöka om du befinner dig i närheten. I medeltidsstaden Toledo kan du spendera timmar med att utforska labyrinten av smala gränder i den gamla stadskärnan - men missa inte den pampiga katedralen som tronar över staden.
  Barcelona bjuder både på ett rykande hett nattliv, stora shoppingstråk och mysiga små torg i den gamla stadsdelen, Barri Gòtic. Zaragoza är en vacker stad som ofta förbises, men även här finns fantastiska sevärdheter, som den katolska kyrkan Basilica de Nuestra Señora de Pilar, Aljafería-palatset och ett flertal museum. Huvudstaden Madrid är en sprudlande metropol med en uppsjö av barer, restauranger och nattklubbar. Här hittar du också flera stora shoppingdistrikt, mängder av museum och flera arkitektoniska mästerverk, som stadshuset, Palacio de Cibeles.

  Kulinariska äventyr

  Färska råvaror är basen i spansk matlagning och rätterna är ofta lätt kryddade och innehåller mycket grönsaker, vitlök, fisk och olika sorters kött. Tapas är typisk spansk "plockmat", som ofta bjuds som drinktilltugg i barerna. Paella är en vanlig maträtt på de spanska borden, särskilt i Valencia, och varje familj har troligen sitt eget recept, men de vanligaste ingredienserna brukar vara ris, saffran, räkor, kyckling, tomat och ärtor. Tortilla española, en tunn omelett med potatis och lök, och Gazpacho, en kall tomatsoppa med bröd, vitlök, olivolja, vinäger och salt, är andra specialiteter som du bör prova. Passa också på att smaka de lokala vinerna - och så klart Sangria.

  Språk

  Spaniens officiella språk är spanska, men ett flertal mindre språk talas i olika delar av landet. De flesta kan åtminstone lite engelska då språket lärs ut i skolorna.

  Valuta

  Spanien använder sig av valutan euro (EUR) och 1 EUR motsvarar ungefär 9 SEK. Det finns gott om uttagsautomater och de vanligaste kreditkorten accepteras i princip överallt.

  Klimat

  Spanien har olika klimat i olika delar av landet - vid i den östra och södra delen av landet längs Medelhavskusten är det subtropiskt klimat med varma somrar och milda vintrar, samt en hel del regn i övergångarna. I inlandet är det ett kontinentalt klimat med varma somrar och kalla, snöiga vintrar. Vid norra Atlantkusten är somrarna svala och vintrarna nederbördsrika. Kanarieöarna har ett subtropiskt till tropiskt klimat med en medeltemperatur på 18-24 °C året om. Vilken tid som passar bäst att resa hit beror med andra ord mycket på vilken del av landet du ska besöka och vad du ska göra.

  Visum

  Behövs ej för svenska medborgare.

  Resa till Spain

  Spaniens största internationella flygplatser ligger i Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca och Malaga, men stora flygplatser finns även i Alicante, Valencia, Seville, Bilbao, Gran Canaria, Santiago de Compostela, Teneriffa och Vigo. Ryan Air har direktflyg från Sverige till Alicante, Malaga, Barcelona och Palma de Mallorca. Norwegian flyger direkt till Barcelona, Alicante, Palma de Mallorca och Malaga. SAS har direktflyg till Malaga, Vueling till Barcelona och Iberia flyger direkt till Madrid. Har du inget emot en mellanlandning eller två finns det dessutom flera andra bolag att välja mellan.

  Resa inom Spain

  Det Spanska järnvägsnätet är väl utbyggt, modernt och snabbt, dock strålar alla linjer ut från Madrid, vilket innebär att du kan få åka en omväg till huvudstaden för att komma dit du ska. Då kan det vara bättre att åka buss, de flesta städer har en busstation och det finns flera bolag som kör över hela Spanien. Dessutom är det billigt - 10 mil brukar kosta runt €8. Det finns gott om biluthyrningsfirmor om du vill köra på egen hand, men se till att bilen är helförsäkrad - den spanska trafiken är inte riktigt lika välordnad som här hemma. Att åka taxi i Spanien är relativt dyrt, men smidigt om du ska åka kortare sträckor.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.