Resor till Thailand

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Thailand

  Kritvita stränder, turkosa vågor, paradisöar, djungeläventyr, partyn, shopping, god mat och en färgsprakande kultur med mängder av sevärdheter. Thailand har något för alla.

  Resmål och sevärdheter

  De lummiga bergsområdena runt Chiang Mai och Chiang Rai i norr passar perfekt för dig som vill uppleva det genuina Thailand, kryddat med lite äventyr. Här kan du utforska djungeln från elefantryggen, bada i varma källor, klättra i Boomerang Adventure Park, besöka mäktiga tempel och handla lokalt hantverk hos de vackra Long Neck-kvinnorna i Ban Nai Soi.
  Ruinerna av rikets första huvudstad, Sukhothai, och det forna kungadömet Ayutthaya är några av Thailands största sevärdheter - och den nuvarande huvudstaden, Bangkok, erbjuder en härlig mix av modern storstadspuls och historiska kulturupplevelser. Här hittar du allt från hippa nattklubbar och enorma shoppingcenter till ståtliga palats och vackra tempel. Några av huvudattraktionerna är The Royal Grand Palace och templet med Thailands heligaste föremål, Smaragd-Buddhan. Passa även på att besöka den flytande marknaden i Domnoen Saduak och den berömda bron över floden Kwai.
  Nöjesparken Dream World och spännande Safari World utanför Bangkok är populära utflyktsmål för barnfamiljer, liksom Mini Siam i Pattaya, med miniatyrkopior av kända landmärken från både Thailand och resten av världen. I Pattaya Park finns ett 240 meter högt torn med en roterande restaurang högst upp, där du kan avnjuta en härlig middag med spektakulär utsikt över kusten - och sedan välja om du vill ta den säkra vägen ner - eller kasta dig ut från tornet endast fastspänd i en zipline.
  Vid Siambuktens östra kust ligger havsnationalparken Koh Samet, som anses vara Thailands vackraste ö. Tvärs över bukten, i Hua Hin, hittar du några av Thailands bästa golfbanor och lite längre söderut utanför kusten ligger populära Koh Samui och dykarnas mekka, Koh Tao.
  I Krabi, på västkusten mot Andamansjön, hittar du Ao Prah Nang, eller "Princess Beach", som anses vara en av världens vackraste stränder. Här kan du även se den berömda James Bond-ön, klättra på kalkstensklipporna vid Railay Beach eller ta en båttur till natursköna Phi Phi Islands.
  Similan Islands utanför Phukets västkust är ett annat himmelrike för alla dyk- och snorklingsfantaster. Vid Phuket FantaSea kan du njuta av magiska scenshower med såväl elefanter som luftakrobatik och häftiga eldeffekter. Passa även på att besöka den 45 meter höga, gnistrande vita marmor-Buddhan som tronar över kusten på Koh Phuket.

  Kulinariska äventyr

  Det thailändska köket erbjuder en uppsjö av kulinariska upplevelser med färska råvaror, smakrika örter och heta kryddor. Och det är billigt! Vid de många gatustånden kan du äta gott för 10-15 kr och en lyxmåltid på restaurang kostar ofta under hundralappen. Beställ gärna in flera olika rätter att dela på, så får alla en chans att prova på de fantastiska smakerna. Och glöm inte att lämna dricks. Runt 20 baht per person brukar vara lagom.

  Språk

  Thai är det officiella språket i Thailand, men engelska är vanligt förekommande, särskilt i turistområdena.

  Valuta

  Den thailändska valutan kallas baht (THB) och 100 baht motsvarar ungefär 20 SEK. Uttagsautomater finns tillgängliga i de flesta städer. Visa och Mastercard brukar fungera bra i större butiker och restauranger, men ska du handla på marknader behöver du ha kontanter - och glöm för allt i världen inte att pruta.

  Klimat

  Thailand har ett tropiskt klimat och under de varmaste månaderna mellan mars och maj når kvicksilvret ofta över 40°C. Mellan november och februari brukar temperaturen ligga på en mer behaglig nivå för oss nordbor. Regnperioden infaller under juni till oktober, men oftast handlar det om korta, intensiva skurar och solen är sällan långt borta. Lägre priser och mindre turister gör också att du kan tjäna mycket på att boka in en resa till Thailand just under denna period.

  Visum

  Normalt sett får du automatiskt ett 30-dagars turistvisum vid inresan, men är du osäker på vad som gäller för dig, kontakta alltid ambassaden i god tid innan du ska åka.

  Resa till Thailand

  Strax utanför huvudstaden Bangkok ligger Thailands största internationella flygplats, Suvarnabhumi, dit de flesta flygbolag har rutter. Den tidigare huvudflygplatsen Don Mueang, utgör också en viktig knutpunkt för både inrikes- och utrikesflyg. Thai Airways är det primära alternativet för direktflyg från Stockholm till Bangkok och resan tar drygt 10 timmar. Kan du tänka dig en mellanlandning eller två finns det dock ett flertal andra flygbolag som erbjuder prisvärda resor till Thailand, däribland SAS, KLM och Lufthansa. Ska du vidare till Phuket, Krabi, Samui eller Chiang Mai behövs oftast en mellanlandning i Bangkok.

  Resa inom Thailand

  Snabbaste sättet att ta sig runt i Thailand är med flyg. Förbindelserna är mycket goda och de flesta nationella flygplatser har flera avgångar dagligen. Vill du hinna njuta av landskapet medan du reser är tåg eller buss prisvärda alternativ. Funderar du på att hyra bil i Thailand, tänk på att det är vänstertrafik som gäller och se till att hyrbilen är försäkrad. Skulle olyckan vara framme är det i regel turisten som anses ansvarig - oavsett vem som orsakade tillbudet. Det kan vara säkrare att ta en taxi, men kontrollera att chauffören använder taxametern. Grundpriset med taxameter brukar ligga på 35 baht för de första två kilometrarna, därefter 5 baht/km. Det absolut vanligaste färdsättet i Thailand är dock trehjuliga små tuk-tuks - ett både praktiskt, billigt och roligt alternativ för att färdas kortare sträckor.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Oktober 2018. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.