Du kommer att få erfarenheten av att göra en autentisk Fuerteventura-ost med dina egna händer från mjölkningen.
Du kommer att veta hur den är, hur den lever, hur den matar… Majorera-geten: den bästa geten i världen för ökenklimat och den verkliga huvudpersonen i denna upplevelse.
Vid ankomst till vår gård välkomnas du med en kopp kaffe medan vi förklarar upplevelsen som kommer att pågå i cirka 2,5 timmar. I det ögonblicket förser vi dig med det nödvändiga materialet (arbetsöverdrag, strumpbyxor, handskar,…) för att komma åt inhägnaderna och mjölkningsbåset. Väl här fortsätter vi att lära dig mjölkningsteknikerna både manuellt och med mjölkningsmaskinen, så att du kan göra det på egen hand. Även under mjölkningen förser vi dig med all nödvändig information om vår största skatt: Majorera-geten (utfodring, morfologi, skötsel,…).
Mitt i arbetet ger vi dig en Autentisk Fuerteventura Frukost, som består av en skål nymjölkad getmjölk med Gofio. När vi har mjölkat en sats getter (ca 40 getter) går vi till fållorna för att fortsätta att mata dem. Våra gästbönder kommer att utföra arbetet i inhägnad (tömma säckarna på mat i trågen, skottkärra med alfalfa,…).
När detta är klart kommer vi återigen att tillhandahålla nytt arbetsmaterial (byte av handskar, mössor, förkläden,…) denna gång för att gå till Utarbetningsrummet, där våra besökare kommer att få all grundläggande information som behövs för att omvandla mjölk till ost.
Varje besökare kommer att utveckla sin egen ost individuellt. På detta ställe kommer du också att ha mer information om de olika majoreroostarna som finns, skillnader i format med avseende på mognadstid, … och mycket mer. När du gjort klart osten lämnar vi den i “pressen” för att ta fasthet och vi går till vår uteplats med växter, där du får en stor frukost innehållande färskostmacka, ostbricka, ackompanjerad av kanariska mojos och sylt, plus vatten och annan konsumtion att välja på (kaffe, te, Teneriffa vin, öl, läsk, …).
När du har ätit klart frukost och vilat från upplevelsen, går du tillbaka till utarbetningsrummet och tar din egen ost från pressen, vakuumpackar den och märker den själv, vilket avslutar upplevelsen.