Välkommen till Acetaia Gambigliani Zoccoli, en av de få kvarvarande vinägerfabrikerna som endast producerar traditionell balsamvinäger från Modena D.O.P.
Vi föreslår ett besök med förklaringar till Antica Acetaia, följt av en rik provsmakning av vår älskade produkt som ingår i en riktig lunch.
Du välkomnas av Mario och Giorgio Gambigliani Zoccoli, som berättar om familjens och gårdens historia, om den traditionella balsamvinägern från Modena D.O.P. och dess produktionsteknik. Vi fortsätter med ett besök i Acetaia, som ligger på villans vind, där vi avslöjar några hemligheter om provsmakning och gastronomisk användning av ABTM D.O.P.
Då är du redo för den rika avsmakningen av ABTM tillsammans med de produkter som har gjort Emilia-Romagna känt över hela världen.
Meny:
• 3 åldrar av Parmigiano Reggiano (18 månader, 24 månader och över 30 månader)
• 2 typer av ricotta (ko och får)
• 2 sorters omelett med grönsaker (zucchini, paprika och lök)
• 3 typer av bakade dumplings (med olja, med ost och svamp, med ost och skinka)
• 8 typer av charkuterivaror (t.ex. Prosciutto Crudo di Parma D.O.P., Mortadella “Bologna”, salami, ciccioli, coppa, pancetta, coppa di testa, ister)
• Risotto med parmesan
• Söt
• Kaffe
• Husets bitter
OM DU BEHÖVER en skjuts för att nå oss från MODENA CENTRUM, kan vi ordna en skjuts till en kostnad av €10 PER PERSON (TILL OCH FRÅN) FRÅN MODENA TÅGSTATION (tjänsten garanteras om den bokas minst 24 timmar i förväg).
Balsamiska hälsningar!
Mario och George