Avresa från strax nedanför den ikoniska fyren i Harbour Town. När båten är på väg mot krabbfiskevatten kan du lära dig vad som krävs för att få dessa läckra godsaker från havet till bordet. Hör om hur det fungerar på ett kommersiellt krabbfiskefartyg och om det dagliga livet för lokala “krabbfiskare”.
När du kommer fram till krabbfiskevattnen får du lära dig hur man agnar en krabbtaska och se hur krabborna fastnar i den. När några betade tinor har placerats ut börjar besättningen ta in tinor som redan har förbetats dagen innan. Besättningen drar sedan upp tinorna med en vinsch för att lägga ut fångsten på sorteringsbordet.
Vid denna tidpunkt kommer besättningen att gå igenom de olika typer av krabbor eller bifångster som öppnats den dagen. De kommer att lära dig vad som är lagligt att hålla, tillsammans med de olika arter av krabbor som finns i området.
Alla gäster ombord som vill behålla dagens fångst är välkomna att göra det, eftersom den kommer att delas upp jämnt mellan parterna ombord. Fråga kaptenen om några läckra recept baserade på krabba.