Hotellsökning

Idéer för din nästa resa


Tips när du bokar hotell

Att boka rätt hotell är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att få ut så mycket som möjligt av din semester. Lär dig mer om hur du hittar den perfekta bokningen och vad du ska hålla utkik efter när du väljer hotell.


Hur gör jag för att boka ett hotell?

När du bokar med Expedia är hela processen enkel. Du har ett brett utbud av boendealternativ och destinationer att välja mellan, och en mängd olika sökfilter hjälper dig att hitta precis det du letar efter. Det betyder att du kan söka specifikt efter hotell som har pool, tillåter husdjur eller erbjuder familjevänliga bekvämligheter. Hotell i Göteborg och hotell i Stockholm är särskilt populära, men du hittar även alternativ på andra destinationer, som Visby.

     

Vad är viktigast när man väljer hotell?

Med rätt hotell kan du skräddarsy din vistelse efter dina unika behov. En hel del faktorer påverkar hur du upplever ett hotell, och du måste ha dem alla i åtanke. Fundera på vilken typ av bekvämligheter du behöver. Du hittar pooler och gym på hotell över hela landet och utomlands. Läget kan också spela en stor roll för upplevelsen, speciellt om du vill vara nära vissa särskilda platser, som centrum eller stranden. Dessutom måste du balansera priset med boendets positiva recensioner för att få ut så mycket som möjligt av din budget.


Hur långt i förväg ska jag boka mitt hotell?

Ibland kan du boka hotell så sent som dagen före incheckning, men oftast är det en bra idé att boka i god tid. Du kan se vad som är tillgängligt upp till 40 dagar i förväg och till och med övervaka pristrender om du inte är redo att boka direkt. Priserna tenderar att sjunka i takt med att du närmar dig datumet för din vistelse. 21 dagar före incheckning är priserna i allmänhet ganska normala. Därefter faller priserna ofta, för att sedan stiga en kort period och därefter falla igen. Sista minuten-bokningar kan vara särskilt billiga eftersom hotellen är ivriga att få sina sista rum bokade.


Hur hittar jag de billigaste hotellen?

För att hitta de billigaste hotellrummen måste du hålla koll på flera faktorer som påverkar priset. När på året du reser kan ha stor inverkan på priset, och lågsäsongen är i allmänhet billigare. Hotell med lägre stjärngradering kostar också mindre. Dessutom hittar du billigare alternativ i mindre populära områden, vilket kan vara ett enkelt sätt att spara eftersom många billiga områden på omtyckta resmål ligger precis intill de mest besökta platserna. Kom dock ihåg att detta är generella trender snarare än strikta regler.


Hur hittar jag några av de bästa hotellerbjudandena?

Om du letar efter de bästa hotellerbjudandena ska du använda flera filter i din sökning. Du kan sortera dina resultat efter pris så att de billigaste alternativen automatiskt hamnar högst upp i listan. Justera sedan dina filter så att de matchar din budget och ta ställning till om du bara vill inkludera boenden med full återbetalning eller inte. Blir du medlem får du rabatt på ännu fler hotell.


Varför ska jag boka ett hotell med Expedia?

När du bokar med Expedia är det enklare än någonsin att planera den perfekta semestern. Du kommer inte bara att kunna hitta ett hotell för din resa, utan vi kan också ta hand om ditt flyg, och du kan få ytterligare rabatt om du bokar flyg och boende tillsammans. Dessutom kan du avboka med full återbetal