Flygsökning

Så bokar du billiga flygresor

Vilken veckodag är det lättast att hitta billiga flygbiljetter?

Du kan ofta hitta billigare flyg på lördagar och söndagar, och detta gäller för såväl inrikes- som utrikesflyg. Fredagar brukar vara den dyraste dagen att boka en flygresa. Baserat på historiska data* kan du spara en hel del pengar på flygresor om du bokar på rätt dag i veckan.


När är det bäst att köpa flygbiljetter?

Även om det går att se vissa trender, som att priset för inrikes och utrikes flygresor tenderar att börja stiga några veckor före avgång, så bör man tänka på att detta inte nödvändigtvis stämmer alltid. Oftast är det billigast att köpa flygbiljetter långt i förväg, men om du vill hitta de allra billigaste flygpriserna kan det vara en god idé att hålla ett öga på hur priserna förändras. Du kan jämföra flyg mellan olika flygbolag och ställa in en prisbevakning för din flygresa för att på så sätt hitta de bästa priserna.


Hur hittar jag de billigaste flygen på Expedia?

På Expedia kan du enkelt jämföra flygpriser från ett stort utbud av flygbolag. Du kan hitta billiga flyg genom att vara flexibel med resedatum, flygbolag och huruvida du vill ha direktflyg eller inte. Det är så du hittar de billigaste flygen. Ett bra tips är att bli medlem – det är gratis och du tjänar bonuspoäng på alla bokningar. Vi ser till att din resa blir fri från stress och hittar otroliga biljettpriser, så att du kan luta dig tillbaka, slappna av och påbörja din semester eller affärsresa.


Hur sparar jag pengar på flygresor?

Du kan spara pengar genom att mixa och matcha när du väljer vilken typ av flygbiljett och flygresa du vill ha. När du bokar med Expedia kan du enkelt jämföra priser för olika flygbolag, avgångs- och ankomstdatum eller kabinklasser. Baserat på historiska data* skulle du kunna spara pengar genom att boka flygbiljetter på en söndag med avgång på en fredag. Du kan även filtrera bland flygen baserat på din budget.


Hur hittar jag billiga sista minuten-flyg?

Enligt historiska dataanalyser av hur flygpriser rör sig, går det att hitta billiga flygbiljetter tre veckor före avgång* om du reser inrikes. För utrikesflyg kan du hitta sista minuten-biljetter till riktigt bra pris två veckor före avgång om du bokar en premium-biljett, men flyger du ekonomiklass bör du sikta på att boka senast fyra veckor före avgång*. Försök att vara flexibel med resedatum, flygplatser och huruvida du vill flyga direkt eller inte för att hitta de billigaste flygen på Expedia. Oavsett om du planerar en kort affärsresa eller en spontan semester med vännerna hittar du mängder av sista minuten-flygresor, tur och retur-flyg samt flyg med flera destinationer på Expedia. Här finns allt du behöver för resan på en och samma plats och till rätt pris.


Hur bokar jag med Expedia?

Det är enkelt att boka flyg med Expedia, eftersom det enda du behöver göra är att ange resedatum, avreseort och destination i sökfältet, till exempel flyg till Stockholm eller flyg från Landvetter. Då visas alla tillgängliga flyg för de datumen från den valda avreseorten och till den angivna destinationen. Du kan även använda sökfiltret för att begränsa resultaten baserat på olika faktorer, som flygbolag, antal stopp, avgångstid, val av sittplats och flyg med flera destinationer.


Vad bör jag ha i åtanke när jag bokar flygbiljetter?

Det finns flera faktorer som spelar roll när du ska boka flygbiljetter, och du behöver ha var och en av dem i åtanke för att försäkra att du får den restid, de bagageregler, det flygbolag och den kabinklass du vill ha. Ta reda på vilken flygplats som ligger närmast din slutdestination – om du ska resa till Stockholm föredrar du kanske att flyga till Bromma snarare än att flyga till Arlanda – och se till att du får ta med allt bagage som du har tänkt dig ombord. Dessutom kan du välja bland olika kabinklasser. Till exempel kan lågprisflyg fungera bäst om du främst har transporten i åtanke, medan premiumflygen kan passa dig som är ute efter en mer avkopplande upplevelse.


Är det billigare att köpa flygbiljetter i sista minuten?

Det kan vara billigare att köpa flygbiljetter i sista minuten beroende på hur sent du faktiskt bokar, vart du ska flyga och vilken typ av flyg du väljer. Enligt historiska data* börjar priserna för ekonomibiljetter vanligtvis öka tre veckor före avgång för inrikesflyg, medan detsamma gäller fyra veckor före avgång för utrikesflyg.


Kan jag hitta helt återbetalningsbara flygbiljetter?

Ja, flera flyg är helt återbetalningsbara, och detta visas i grön text direkt i sökresultaten. Du kan även filtrera specifikt efter återbetalningsbara flygbiljetter. Då visas inte flyg som inte är återbetalningsbara. Se dock till att kontrollera de specifika reglerna som gäller för ditt flyg innan du bokar.


Varför borde jag boka flyg med Expedia?

När du bokar med Expedia är det enkelt att hitta flyg, men det är bara början av alla fördelar. Vi erbjuder även hotell, hyrbilar och aktiviteter som du kan kombinera till paketresor, vilket passar perfekt för dig som vill boka flera resekomponenter på en och samma gång. Dessutom erbjuder Expedia fantastiska flygerbjudanden som gör det enkelt för dig att spara pengar. Är du medlem i Expedia Rewards tjänar du även poäng med varje bokning, och du kan sedan använda poängen för att få rabatt på framtida bokningar.


*Dataspecialister från både ARC och Expedia Group analyserade ARC:s globala flygdata för att utröna användbar information som kan hjälpa människor spara pengar på resor. Även om det är omöjligt att garantera vilken tid som det går att hitta lägst priser, kunde vi observera vissa trender efter att ha undersökt variablerna. Den bästa dagen i veckan för bokning respektive avgång baseras på det genomsnittliga biljettpriset för tur-och-returresor mellan januari och augusti 2021, och siffrorna kommer från ARC:s globala databas för flygbolags försäljning. Rekommendationen om den bästa tiden att boka baseras på det genomsnittliga biljettpriset för tur-och-returresor mellan januari och augusti 2021 samt mellan januari och december 2020, och siffrorna kommer från ARC:s globala databas för flygbolags försäljning.