Upplev en kväll med vin och mat på en vingård i Alghero på nordvästra Sardinien. När solen går ner kan du njuta av en blandning av modernitet, avkoppling och tradition i de fridfulla omgivningarna i Porto Ferro och Lake Baratz med en middag under stjärnhimlen.
Besök en vingård som har blivit ett riktmärke för produktionen av kvalitetsviner på Sardinien. Innan du äter middag kan du ta en självguidad rundtur på vingården och i den charmiga källaren, vilket bidrar till den unika sensoriska resan. Besök den charmiga vinkällaren och promenera genom de frodiga vinodlingarna.
Därefter kan du njuta av en specialkomponerad meny med typiska sardinska specialiteter, perfekt ihop med viner som produceras på plats. Här kan du njuta av lokala produkter och säsongsbetonade råvaror från den lokala grönsaksodlingen.
Till förrätten serveras kallskuret kött, ostar, oliver, karamelliserad lök, omelett, salta pajer och bruschetta med tomater. Därefter kan du njuta av en förrätt med ricotta-ravioli, pasta (tagliatelle, malloreddus eller fregola) med tomatsås eller lammragu, Campidanese-sås, grönsaksragu eller fårgrytesås.
Därefter en andra rätt med porcetto, lamm, får, vildsvin och blandat grillat eller zucchinibröd. Avslutningsvis kan du njuta av lokala desserter som seadas, fikon- och äppeltårta, frukttårta eller Papassini - allt tillsammans med vatten, en liter vin per 4 personer, kaffe och likör.
Om du väljer en vegetarisk meny kan du njuta av en förrätt med oliver, ost, omeletter, grönsaker i olja och bruschetta med tomater, följt av grönsaksragout eller tomatsås och en andra rätt baserad på pajer och omeletter.