Du välkomnas av Valentino och hans familj i den hundra år gamla bondgården, som de har tagit hand om i generationer. Du kommer att bli varmt välkomnad och bli en del av familjen!
Till att börja med kan du smaka på ett gott husvin eller andra drycker som du själv väljer.
Därefter går vi för att mjölka våra kor och tillsammans med Gigino kan du lära dig att mjölka dem för hand, en traditionell praxis som har överlämnats på denna plats i århundraden!
Tillbaka i gårdshuset börjar vi tillaga mozzarella med färskost från nymjölkade kor!
Vi kommer att förbereda en speciell typ av mozzarella, Fiordilatte, en av de bästa ostarna i världen! Den mest kända Fiordilatte är den i Agerola, och vi befinner oss faktiskt i Agerola, som också är Fiordilattes födelseort.
Vi kommer också att laga färsk pasta med hjälp av Nonna Marias recept som vi har fått i arv! Vi ska tillaga en av de godaste pastasorterna, tagliatelle.
Vi kommer att göra Tiramisù, med det traditionella italienska receptet! Du kommer att ha roligt när du upptäcker stegen för att göra en perfekt tårta!
Hela lektionen kommer att hållas på en av de vackraste platserna på Amalfikusten, ett stenkast från Castello Lauritano, ett gammalt slott i den maritima republiken Amalfi, med utsikt över Amalfi och dess omgivningar. Från denna panoramapunkt kan du njuta av ett av de mest förtrollande landskapen i världen!
Slutligen kommer ni alla att sitta vid bordet för att smaka på era delikatesser, tillagade för hand med ingredienser från gården vid km0! Du kommer att smaka riktig italiensk mat!