Njut av en rik måltid (lunch eller middag) genom Aostas centrum på en guidad mattur. Lär dig om varje rätt du smakar när du besöker lokala restauranger, moderna kaféer och historiska matställen. Upptäck vad det lokala köket har att erbjuda. Prova några av de bästa maten i Aosta och lär dig lite om den lokala kulturen på vägen.
Här är en lista över möjliga provningar:
Valle d'Aosta tallrik tillsammans med lokalt vin - autentiska traditionella smaker av Val d'Aosta med en rik tallrik med jambon kryddad med enbär och genepy, ister från Arnad Dop, kastanjer i sirap med honung, mocetta, ostar från Valle d'Aosta, vitt och svart bröd
Fontinaost serverad med polenta - den typiska lokala osten som serveras på krutonger av nybakad polenta…ett giltigt alternativ till tallriken, att smaka på medan du smuttar på ett gott glas vin!
Fondue - tillagad med den traditionella Aostadalen Fontina Dop. Smakade med krutonger eller till en läcker grönsaksbakelse. En delikatess att smaka på!
Zuppa alla Valpellinentse - typiskt recept av bondeursprung från Valle d'Aosta, det är en rik och äkta rätt baserad på savoykål och naturligt fontinaost. Perfekt att värma upp under de långa vinterdagarna!
Polenta concia - enligt Valle d'Aosta-traditionen, tillagad med visdom i årtionden på en av de bästa restaurangerna i stan.
Provsmakning av lokala ostar från Aostadalen - de mest traditionella, serverade i en gammal ostbutik i stan och sedan smakade (om säsongen tillåter) på en underbar plats.
Tegole valdostane - handgjord i en av de bästa konditorierna i Aosta. En läcker present att njuta av hemma också!
Kaffe - serveras i en härlig trädgård mitt i stan. Det kommer att överraska dig!
Gin (endast vinterkvällar) - ett bra sätt att avsluta en kall vinterkväll på en gourmetplats tillägnad dess provsmakning.
Glass (endast sommar) - tillagad med endast naturliga ingredienser i en av de bästa lokala hantverksglassbarerna.