Aste 6 viner från boutique-vineriet Haritatos Vineyard på den joniska ön Kefalonia och gör dig redo för några ovanliga matkombinationer. Njut av tillräckligt många smakprover för att kompensera för en generös måltid och upptäck begreppet vattenparning. Lär dig av en expert om inhemska sorter som erövrar den grekiska vinscenen. Hör från en familjemedlem om hur en månghundraårig vingård har återupplivats efter att ha varit övergiven på grund av krig och jordbävningar.
Upptäck hur Haritatos vingård lyckades sticka ut med sitt första buteljerade vin, “Typaldo”, som är ett av Kefalonias bästa Moschato och hjälpte till att återinföra sedan länge övergivna sorter - bland dem Vostilidi
Typaldo (torr vit 100 % Kefalonian Moschato) tillsammans med kretensiska gravieraostar och säsongens frukter
Hariton (torr vit 100 % Kefalonian Vostilidi) tillsammans med en nu berömd kalvtartarrecept från vår kock, lime och potatisstavar
Roze Haritatos (rosé 100 % Kefalonian dry Mavrodaphne) tillsammans med en kryddig krokett av Trahana (grekisk couscous), torkad körsbärstomat, myzithra peloponesisk ost och chili ananas chutney
Mademoiselle (röd nouveau 100 % Kefalonian dry Mavrodaphne) tillsammans med havsabborre ceviche, mango och färsk apelsinjuice
Madame (röd lagrad 100 % Kefalonian torr Mavrodaphne) tillsammans med en chokladsufflé och blåbär
Joya (söt 100 % Kefalonian Moschato) tillsammans med en blåmögelostkrokett, pistaschio och hemgjord äppelmarmelad