En autentisk matupplevelse för att träffa de bästa mathantverkarna i regionen och deras produkter: Parmigiano Reggiano, Aceto Balsamico, lokalt vin.
Vakna tidigt för att se hela processen med att tillverka Parmigiano Reggiano, du kommer inte att ångra dig! Vi hämtar dig med en minibuss och stannar till på ett kafé för en klassisk italiensk frukost: kaffe och färska bakverk, sedan redo att börja turen!
Stop 1: Upplevelse av Parmigiano Reggiano
Besök en Parmigiano Reggiano-fabrik och få se hela produktionen av ostarnas konung, hur den tillverkas, de olika faserna i processen och besök det imponerande rummet där de lagrar och lagrar tusentals hjul med Parmigiano Reggiano. Smaka på olika åldrar Parmigiano Reggiano och annan ost som tillverkas i “caseificio” som färsk ricotta.
Stopp 2: Upptäck Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP
Andra stoppet på turen är att upptäcka det svarta guldet i Modena: besök en gammal Acetaia, lär dig processen med balsamvinäger, skillnaderna mellan IGP och DOP och prova flera flaskor (12 och 25 år gamla), också på toppen av Gelato!
Stop 3: Lokal vingård och Aperitivo/Lunch
Besök en vingård i Bolognas kullar, lär känna lokala druvor i Emilia Romagna-regionen och smaka på några glas vin. Varje glas vin som du smakar serveras med tigelle, lokal focaccia, regionala charkuterier och ostar.