Efter att ha träffats vid mötesplatsen Plaza Dorrego (Huberto Primo och Defensa) kl. 18.00 åker vi till Casa del Dulce de Leche. Först får du en guidad tur i denna historiska specialbutik, där du får lära dig mer om hur de gör sin läckra huvudprodukt, den krämiga karamellliknande godsaken som kallas “dulce de leche”. Du får också möjlighet att prova olika sorter.
Gå sedan till Mercado de San Telmo, en matmarknad som har spelat en viktig roll i Buenos Aires matscen sedan den öppnade 1897. I de olika stånden säljs kött, fisk, färsk frukt och grönsaker och här kan man hitta de bästa råvarorna som ligger till grund för de mest populära rätterna i det argentinska köket.
Nästa stopp på din matresa blir vingården Tierra Mendocina, där du under 55 minuter får njuta av en vinprovning av 2 olika argentinska viner: en röd Malbec och en vit Torrontes. Servera dessa utsökta viner med lokala ostar också.
Från vingården beger du dig till restaurangen Revire Brasas Bravas för att avsluta din kulinariska upplevelse i Buenos Aires. Njut av en traditionell argentinsk middag med 3 aptitretande rätter plus en drink (mineralvatten, läsk, ett glas vin eller öl). Som förrätt kan du välja mellan en köttempanada eller Revire provolone. Följ upp med huvudrätten port flankstek, ryggbiff eller en fjärdedel benfri kyckling, allt serverat med pommes frites eller blandad sallad. Avsluta måltiden med en dessertflan med dulce de leche eller glass.
Efter den utsökta middagen, som varar ca en timme, återvänder ni till hotellet ca kl. 22.00 där resan avslutas.