Följ med på vår street food-turné i Catania!
En unik upplevelse som kommer att fördjupa dig i den lokala kulturen och stadens historia. Det lokala köket påverkas av två grundläggande element: det vackra solkyssta Medelhavet som värmer de sicilianska länderna och det majestätiska Etna-berget, Europas mest aktiva vulkan. Kombinationen av dessa två faktorer gör Catanias gastronomiska utbud otroligt livligt.
Försäljningen av take-away-mat i Catania härrör från mötet mellan de olika folk och kulturer som har bott i staden över tiden: Greker, latinamerikaner, spanjorer, judar och araber för att bara nämna några. Varje folk har infört sina egna gastronomiska seder i den sicilianska traditionen och är delaktiga i uppkomsten av dagens läckra, krispiga och livliga rätter, som ofta tillagas i det fördolda av lokala experters skickliga händer.
Med vår Catania street food-tur kan du prova det bästa av siciliansk gatumat, promenera genom de bullriga och färgglada gatorna i den historiska stadskärnan, tillsammans med en lokal gastronomisk expert. Med oss får du en chans att smaka:
Arancini: Världsberömda Arancini består av en risboll fylld med en mängd olika ingredienser (kött, kokt skinka, spenat, pistagenötter, auberginer med mera) och sedan stekt enligt traditionen.
Siciliansk caponata: Detta är en blandning av stekta grönsaker (mestadels auberginer), kryddade med tomatsås, selleri, lök, oliver, kapris, socker och vinäger. Det finns många olika varianter av den, eftersom den är utbredd i hela Medelhavet. Caponata används idag vanligtvis som tillbehör eller hors d'oeuvre, men sedan 1700-talet har den varit en huvudrätt.
Strut med stekt fisk: En utsökt strut fylld med olika typer av stekt fisk som fångats samma dag!
Catanese cipollina: En siciliansk rustik bakelse gjord av smördeg, fylld med stekt lök, kokt skinka och trådig ost. En klassisk bit av Catanese rotisserie, som du kommer att älska från första tuggan. Ett krispigt, flagnande skal som omsluter en varm, trådig, söt fyllning inuti.
Cartocciata: Från Catania är ett fyllt, doftande och smakrikt rustikt bakverk. En siciliansk rotisseriespecialitet, den liknar en liten bakad calzone, från vilken den skiljer sig på grund av sin högre och mjukare deg.
Siciliansk cannoli: Oblaten, som traditionellt formas runt en het metallstång, är fylld med en söt och krämig beredning gjord av ricottaost, kanderad frukt, krispiga pistagenötter eller mörka chokladbitar. En explosion av smak och färg! Du hittar receptet här.
Siciliansk Granita: Perfekt för att koppla av och svalka sig under varma sommareftermiddagar. Den serveras i ett glas och är perfekt för att avsluta en riklig måltid på bästa sätt. Färsk frukt, socker och is är de nödvändiga ingredienserna - enkelt, men otroligt gott!