Denna olivoljetur handlar om olivolja och fruktprovning! Vår privata olivoljetur i Chania börjar med en promenad runt våra frodiga olivolje- och jordbruksdalar. Vi når en upphöjd plats för att kunna förstå omfattningen av vegetationen, produktionen och jordbruksodlingen i Chania.
Efter ett stopp vid en plats med oklanderlig utsikt där vi tar oförglömliga fotosouvenirer, hoppar vi på en privat olivlund. Denna session ger oss möjlighet att bättre förstå olivoljesorterna på Kreta, kvaliteterna på den olivolja som produceras i Chania och betydelsen av odlingsmetoderna i modern trädgårdsodling. Färsk ekologisk olivolja kommer att ges till oss gratis, från den specifika olivlunden för att ta med hem för olivprovning.
En lokal erfaren och professionell jordbrukare kommer att avslöja för oss olivträdets hemligheter och metoderna för jordbruk, bevattning och ympning för att producera en bättre olivskörd av högsta kvalitet.
Efter denna tur fortsätter vi vidare för att besöka en gammal olivoljekvarn, där vi börjar förstå hur oliver bearbetades för några århundraden sedan av våra kretensiska förfäder. En fullständig genomgång av olivoljefabriken görs, eftersom vi fortsätter att göra ett stopp för lätt lunch eller kaffe på en plats full av frodig vegetation och floder som passerar förbi oss. Detta är ett perfekt tillfälle att också prata om regionen Apokoronas och byarna i Apokoronas där denna tur äger rum. Vi står och roas av den autentiska och orörda miljön och pratar om bondens liv på Kreta och om Kretas flora och fauna.
Sedan besöker vi ett gammalt olivträd, mer än 3000 år gammalt, som är långt borta från besökarens ögon för att förstå och beundra naturen i sin finaste och renaste form. Vi beundrar olivträdets omkrets och tar några fantastiska fotografier.
I slutet av turen besöker vi en modern olivoljefabrik i regionen Chania där vår reseledare noggrant förklarar den moderna metoden för produktion, förädling och bearbetning av olivolja. Vi avslutar denna privata naturtur i Chania med en provsmakning av olivolja inne i fabriken, bredvid den bearbetade olivoljeutrustningen och maskinerna.