Chauffören kommer att hämta dig från ditt hotell, kör cirka 1,5 timmar till Sichuan matmuseum. Besök museets utställningshall och Garden Style-museet, lär dig mer om utvecklingen av Sichuan-köket genom att uppskatta mer än 6000 bitar av kulturella reliker.
Sätt på kockuniform, laga tre Sichuan-rätter (1. Panda ångad dumpling. 2. Kung Pao kyckling. 3. Mapo Tofu). Förstahandsupplevelsen från Chuancais skärförmåga, kontroll av värme, tillagningsprocess med några hemliga tips för presentation. Med en njutning för syn-, lukt-, smak- och känselorganen kan du nå fram till de viktigaste egenskaperna hos Chuancai, nämligen “hundratals rätter har hundratals smaker”, “blandning av fem grundsmaker på olika sätt kan skapa myriader av smaker”. Vår nationellt kända toppkock som är specialiserad på Chuancais kommer att prova och kommentera din matlagning personligen, varefter du kommer att tilldelas det officiella certifikatet “Master of Chuancais”.
Njut av rätter som du har lagat själv. Njut av de läckra rätter som ni själva har lagat, serverade med gratis frukt, rött vin, alkohol med speciell farmakologisk funktion bryggd med traditionella kinesiska örter, dryck, frukt- och grönsaksjuice och täckt te, för att bara nämna några. Vi kommer också att dela ut recept på de rätter du har lagat och ber gästerna att fylla i feedbackformulär. Aktivitet 9- 13:40 (17:40) Avsluta med te och fritid, kör tillbaka till Chengdu. Efter allt hårt arbete och all spänning kan du koppla av och uppleva livet som en “Chengduer”: När du sitter i bambustolar och dricker te från en traditionell kinesisk tekopp i tehuset kan du antingen äta lite snacks som jordnötter och solrosfrön eller spela flera omgångar Mahjong, det populäraste tidsfördrivet här, och sedan åka tillbaka till Chengdu.