Efter ankomsten till Fattoria Santa Stefano börjar rundturen med en introduktion till området och historien bakom denna charmiga bondgård. Efter att ha fått lära dig mer om byggnadens konstruktion och den lokala mat- och vinproduktionen går du in i gårdens stora vinkällare med tankar i rostfritt stål och cement som används för jäsning av de utsökta Chianti-vinerna.
Sedan är det dags att besöka den lilla och rustika källaren från 1700-talet, där de stora faten av fransk ek förvaras och där vinet får ligga i sex månader för att utveckla sina rika och livfulla smaker. I samma källare hittar du också de små fat som används för framställning av Vinsanto, ett utsökt, bärnstensfärgat lokalt dessertvin.
Som avslutning på rundvandringen kan man besöka gårdens imponerande “Orciaia”, där den extra jungfruolivoljan lagras direkt efter skörd och pressning. Därefter går du tillbaka till den lilla vinbutiken för att provsmaka några av de utmärkta lokala vinsorterna och utsökt extra jungfruolivolja, tillsammans med några goda lokala rätter.