Fördjupa dig i Kretas rika kulinariska arv när du ger dig ut på en gastronomisk resa utan dess like. Lär dig av en passionerad kock och stolt invånare i en charmig kretensisk by.
Gå in i kockens hem och upptäck hemligheterna bakom det traditionella kretensiska köket med färska produkter från familjens gård eller lokala bönder. Lär dig i en charmig atmosfär och laga mat i en traditionell vedugn.
Njut av en meny som kan anpassas för våra vegetariska vänner eller de med allergier. Upplev gästfriheten i ett lokalt hem med ett varmt välkomnande med grekiskt kaffe eller örtte, hemlagad lemonad, ladokouloura, rullar gjorda med olivolja och loukoumakia.
Prata med slangen för att lära känna varandra och lära dig recepten med gamla traditionella metoder och tillagade i en vedugn.
Testa att göra förrätter som dakos (kretensisk sallad med tomat, ost, olivolja och örter), tzatziki (den berömda grekiska dippen) och grekisk sallad. Lär dig laga huvudrätter som gemista (fyllda vinblad, zucchiniblommor, tomater, zucchini och peppar) och mousaka.
Njut av en traditionell efterrätt som Tyropitakia, traditionella pajer med hemlagad ost, lokal honung och kanel, hemlagad glass och säsongens frukt. Njut av lokalt vin och raki tillsammans med din måltid.
Upplev genuina kontakter som skapats under kursen och känn dig som en del av den utvidgade kretensiska familjen, skapa bestående minnen och skapa en djup uppskattning för traditionerna och smakerna på denna anmärkningsvärda ö.