Skinka är en del av den spanska kulturen och gastronomin. Denna delikatess har sitt ursprung i romarnas ankomst till Iberiska halvön, exakt daterad till 300-talet f.Kr. Även om den hade ett uppehåll under den muslimska eran i Spanien, har den varit och är fortfarande en av de mest konsumerade och marknadsförda produkterna i världen.
På den här turen får du möjlighet att besöka en av de mest kända skinkfabrikerna i Spanien. Från Sevilla åker du med en bekväm buss till Cinco Jotas Ham Warehouse. På vägen får du möjlighet att se betesmarken där de iberiska grisarna som ger upphov till denna välsmakande produkt föds upp. När du anländer till lagret får du en guidad tur tillsammans med andra turister där de berättar om mognadsprocessen för skinkan, som har varit oförändrad sedan 1879. I den spektakulära och välbevarade byggnaden får du lära dig mer om tillverkningen av denna utsökta delikatess.
Denna typ av skinka är exklusiv för halvön, kommer från den iberiska grisen och har några mycket distinkta egenskaper. Denna gris föds upp i det vilda på trädbevuxna betesmarker, där den kan röra sig och få en speciell kost (baserad på ekollon under montanerasäsongen).
Alla dessa kuriosa, tillverkningen av själva skinkan, dess lagringstid, dess klassificering… är uppgifter som du får lära dig under en guidad tur i fabriken. Men ditt besök slutar inte här! Du kommer att få möjlighet att smaka på denna dyrbara delikatess. Du kan prova deras exklusiva Cinco Jotas, en 100-procentig iberisk skinka från ekollon tillsammans med ett gott vin för att avrunda din gastronomiska upplevelse.
Efter att ha besökt deras fabrik, betesmark och fått i er aptit har ni tid att vila och äta och njuta av det fantastiska Medelhavsklimatet. Utan tvekan en upplevelse för alla som älskar skinka och gastronomi!
*Viktigt: under besöket på gården kommer upplevelsen att delas med andra kunder, men transport och följeslagare under resan är exklusiva för din grupp.