Börja din matpromenad vid den ikoniska Jama Masjid, en av de största moskéerna i Indien. Därifrån kan du ta dig till det närliggande Karim's, ett legendariskt matställe som är känt för sitt Mughlai-kök. Prova deras signaturrätter som Mutton Korma, Chicken Jahangiri och Seekh Kebab.
Efter att ha fyllt på på den lokala matmarknaden kan du bege dig till den närliggande Paranthe Wali Gali, en smal gränd med butiker som säljer paranthas (fyllda indiska tunnbröd). Prova de olika sorterna av paranthas, till exempel Aloo (potatis), Pyaaz (lök) och Paneer (keso), tillsammans med några kryddiga chutneys.
Därefter går du till Kuremal Mohan Lal Kulfi Wale, en berömd kulfi-butik i området. Kulfi är en populär frusen dessert i Indien, som liknar glass men är tätare och krämigare. Prova deras unika smaker som Aam Panna (grön mango) och Jamun (indiskt björnbär).
Ta dig till Gali Batashan, en smal gränd kantad av butiker som säljer chaat (indiska gatusnacks). Prova de populära rätterna som Aloo Tikki (potatisbiffar), Papdi Chaat (krispiga tunnbröd med potatis, kikärtor och chutneys) och Dahi Bhalla (linsfritters i yoghurt).
Avsluta din matvandring på Dahi Bhalle Wala, ett annat ikoniskt matställe i Old Delhi som är känt för sin Dahi Bhalla (linsfritters i yoghurt). Rätten toppas med kryddiga och söta chutneys, kumminpulver och korianderblad.
Obs: Old Delhi kan vara ganska trångt och kaotiskt, så var beredd på en sensorisk överbelastning. Det är bäst att ha bekväma skor och kläder på sig, och ta med handsprit och några näsdukar. Se också till att dricka mycket vatten och ät bara på välrenommerade matstånd för att undvika hälsoproblem.