Tillsammans med en professionell guide besöker du tre olika vingårdar i Penedésregionen som visar upp det allra bästa av katalansk cava (mousserande vin). Lär dig de traditionella och moderna metoderna för att framställa vin och cava, upptäck de olika varianterna och provsmaka dem.
När du har mött upp din guide vid avsedd mötesplats börjar turen hos en av de mest berömda, och faktiskt den allra första, cavaproducenterna i regionen – familjen Codornius vingård. Den här hundra år gamla vinproducentens rykte, både i Spanien och runtom i världen, visar vilken fantastisk kvalitet deras vin har. Lär dig allt om cavaframställningsprocessen och besök det underjordiska rummet där den första flaskan cava framställdes för över 150 år sedan. I slutet av besöket får du provsmaka några av de mest karakteristiska vinerna.
Härifrån reser du tillbaka till en tid där varje steg och varje detalj gjordes för hand. På den här vingården är kvalitet och stor respekt för tradition oerhört viktigt. Resultatet är en härligt lagrad cava som experterna anser vara en av Spaniens bästa mousserande viner. De är stolta över att hålla hantverksprocessen vid liv och begränsa användningen av maskiner i sin vinframställning.
Vid lunch besöker du den lokala byn där du kan välja bland en mängd olika lunchalternativ. Rådfråga din guide om de bästa ställena att äta på, och när du är mätt och belåten möter du upp guiden igen.
Även om Penedés är mest känt för sin cava finns här även flera fantastiska vingårdar. På eftermiddagen stannar du till vid en ekologisk vingård som specialiserar sig på vita och röda icke mousserande viner. På dagens sista stopp får du provsmaka flera olika viner, t.ex. rött, vitt, rosé och, givetvis, cava.