En helt unik vinupplevelse i Toscanas böljande kullar på en liten, familjeägd ekologisk vingård. Lär dig om ekologiska vinframställningstekniker, smaka på äkta viner i deras mest naturliga miljö och upplev familjär gästfrihet när den är som bäst.
Alla gäster välkomnas till egendomen och tas upp på källarens tak för att se den mest hisnande utsikten över de böljande kullarna på 600 meters höjd över havet. Här kommer en av de passionerade medlemmarna i teamet att ge en introduktion till godsets historia och en liten allmän förklaring av vad gästerna kommer att se och vad de kommer att göra under de kommande en och en halv timmarna av deras tid.
Kunderna kommer att kunna besöka en av vingårdarna följt av en förklaring av arbetsprocessen och av ekologiskt jordbruk med några ytterligare biodynamiska tekniker som ofta används och praktiseras på gården. Om vädret tillåter bjuds gästerna på ett glas mousserande vin eller ett färskt vin efter eget val på den lilla intilliggande terrassen som är byggd under en ek. Turen tar sedan alla till ett besök genom villans trädgårdar och inkluderar ett besök i grönsaksodlingen.
Källaren är nästa anhalt, där vi får detaljerade förklaringar om skörden och urvalet av druvor under skörden, jäsningen och den fortsatta lagringen av vinerna. Varje steg i vinodlingsprocessen förklaras i detalj och gästerna får lära sig många nya och spännande saker om hur man gör vin i Chianti Classico-området.
Det sista stoppet är ett provsmakningsrum där gästerna kan prova alla 5 produkter från gården med ett urval av olika lokala charkuterier och/eller ostar med bröd och olivolja. Gästerna får också lära sig detaljer om varje vins historia, hur man luktar och smakar på det och vad man ska titta efter när man öppnar en ny flaska vin. Den sista spännande detaljen är grappa, för dem som vill lära sig mer om dess tillverkning och unika och delikata smak.