expedia

Florens Gelato-tillverkningskurs, liten gruppresa

Med LivTours
10 av 10
Enastående
Gratis avbokning
Priset är 1 082 kr per vuxen
Allmänt
  • Gratis avbokning
  • 1 tim
  • Kupong på mobilen
  • Bekräftas direkt
Översikt
  • Gör din egen gelato från grunden
  • Lär dig av ledande experter från Gelato-världen
  • Försök att skopa upp gelato bakom disken!
  • Allt på en av Italiens äldsta gelatoakademier
  • Liten grupp om ENDAST 6 personer!

Aktivitetsplats

  • I Gelati del Bondi
    • Via dei Tavolini
    • 50122, Firenze, Toscana, Italy

Mötesplats/plats för inlösen

  • Via Faenza, at the corner with Via Nazionale, Florence city center
    • 34a Via Faenza
    • 50123, Firenze, Toscana, Italy

Se tillgänglighet


Florens Gelato-tillverkningskurs, liten gruppresa
  • Aktivitetens längd är 1 timme1 tim
    1 tim
  • Engelska
  • Endast mat
  • Besök en äkta italiensk gelateria mitt i hjärtat av Florens
  • Lär dig allt om italiensk gelatotillverkning av lokala experttillverkare
  • Gör din egen unika och läckra gelato-smak från grunden
  • Tillbringa tid med lokala hantverkare som brinner för att tillverka gelato
  • Njut av en halvprivat grupp med 6 eller färre personer för en halvprivat upplevelse
Språkval: Engelska
Starttid: 14.00
Prisuppgifter
1 081,79 kr x 2 vuxna2 163,58 kr

Totalt
Priset är 2 163,58 kr
Innehållet på den här sidan kan ha skapats med maskinöversättning

Vad ingår och vad ingår inte?

  • Detta ingårDetta ingår
    Upplevelse av gelato-tillverkning
  • Detta ingårDetta ingår
    Gör din egen smak
  • Detta ingårDetta ingår
    Häll upp gelato bakom disken
  • Detta ingårDetta ingår
    Expertlärare från en av Italiens äldsta gelatoakademier
  • Detta ingårDetta ingår
    Liten grupp om 6 personer
  • Detta ingår inteDetta ingår inte
    Hämtning och lämning på hotell

Bra att veta innan du bokar

  • Minst 2 personer måste boka denna aktivitet. Observera att om du bokar för endast 1 person finns en viss möjlighet att bokningen annulleras.
  • Vi kan tillgodose kostbegränsningar som vegetarisk eller glutenfri. Vänligen ange dina matbehov under "Ytterligare anteckningar" efter bokning.
  • I enlighet med EU-bestämmelser om konsumenträtt gäller inte ångerrätten för aktivitetstjänster. Leverantörens avbokningsregler gäller.

Det här kan du förvänta dig

Om du är en gelato-älskare, LivTours Semi-Private Gelato Making Class i Florens är för dig! Under den här upplevelsen kommer du att besöka en familjeägd och driven Gelato Academy, ja Italien har akademier för gelatotillverkning! I sällskap med en gelato-maestro får du lära dig allt om hur man gör gelato av ett riktigt proffs. Utforska skillnaderna mellan gelato och glass, och lär dig mer om hur den tillverkas, vilka ingredienser som används och den speciella process som gör den så krämig och läcker. Du kan till och med göra din egen smak från grunden! Du kommer att bli en italiensk gelatotillverkare efter den här kursen eftersom du kommer att lära dig allt från ingredienserna som kan användas, hela vägen till att skopa som ett proffs. Denna praktiska familjevänliga upplevelse är jättekul och det perfekta sättet att tillbringa din tid i Florens - som vissa säger är Italiens gelatohuvudstad!

LivTours semiprivata gruppresor består av högst sex personer per grupp, vilket vi tror ger resenärerna större möjlighet att engagera sig med sin guide och lokala hantverkare, vilket uppmuntrar till en mer personlig upplevelse. Detta är särskilt viktigt när det gäller workshops och kurser, så att du kan få en fullständig bild av upplevelsen och verkligen lära dig tekniker och färdigheter som du kan ta med dig hem.

Om du undrar vad skillnaden mellan glass och gelato är, så hjälper vi dig att reda ut begreppen! Precis som glass innehåller gelato mjölk, socker och smaktillsatser som frukt eller nötter, men, och det är en stor skillnad, den innehåller mindre grädde än glass och vanligtvis inga äggulor. Fantastiskt med tanke på att det smakar krämigare än glass! Du kanske tror att det här är en “ny” italiensk dessert, men de gamla romerska kejsarna ska ha ätit mycket liknande desserter, och den här desserten sägs vara en av många kulinariska uppfinningar som Catherine de' Medici ska ha tagit med sig från Florens till Paris 1533 när hon gifte sig med Frankrikes kung. Det finns inga skriftliga bevis för det, men vi vet med säkerhet att Francesco Procopio dei Coltelli, en siciliansk fiskare och kock från Palermo, år 1686 tillverkade den första gelatomaskinen och tog med den till Paris!

Plats

Aktivitetsplats

  • LOB_ACTIVITIESLOB_ACTIVITIES
    I Gelati del Bondi
    • Via dei Tavolini
    • 50122, Firenze, Toscana, Italy

Mötesplats/plats för inlösen

  • PEOPLEPEOPLE
    Via Faenza, at the corner with Via Nazionale, Florence city center
    • 34a Via Faenza
    • 50123, Firenze, Toscana, Italy