Smaka på traditionell albansk mat i Durrës
Välkommen till turen som kombinerar Durrësis historia, arkitektur, och traditionella albanska mat. För det första rekommenderar vi att deltagarna inte går överbord med sin frukost på hotellet, för att vara omedelbart redo att smaka på Albanska matrecept och specialiteter som vi kommer att erbjuda dig.Turen börjar vid Sports Palace ''Ramazan Njala'' klockan 09:00, därifrån gör vi ett besök på bondens marknad. Där får vi se lokala frukter, grönsaker och lokala livsmedel som består av medelhavsprodukter. Nästa stopp är vid en ''Byrek'' butik, där du får chansen att smaka på den traditionella albanska Byrek. Det är en saltad paj, vanligtvis fylld med keso eller kött. Om du vill uppleva att äta Byrek som en alban, måste du prova den tillsammans med en yoghurtbaserad dryck som heter ''dhallë''.När vi promenerar på stadens huvudgata får vi se den italienska arkitekturen från åren och de många butiker och barer som öppnade efter kommunistperioden.
Efter denna promenad kan du ta dig tid att koppla av i en bar med traditionellt turkiskt kaffe. I Albanien älskar vi att fika med vänner, det är en tid då vi kan prata, skratta och naturligtvis lite ''skvaller''. Avslappnade från fikapausen besöker vi Roman Amphitheater, byggd av Trajan Emperor i början av det andra århundradet AC. Amfiteatern byggdes för att kunna ta emot 20 000 personer, och den är den största på Balkan.
Sedan kommer vi till strandpromenaden i Durrës, som av lokalbefolkningen kallas “Vollga”. Det är dags för lunch, så låt oss äta en traditionell albansk lunch i restaurangen.