Detta kommer att bli en oförglömlig provsmakningsdag för dig och dina vänner som utforskar Chanias fastland och upptäcker de icke-turistiska platserna i Apokoronas-provinsen. På några timmar får du chansen att träffa de lokala producenterna och smaka på Kretas rena och autentiska delikatesser.
Turen börjar vid en lokal olivkvarn och ger dig möjlighet att se hur olivoljeproduktionen går till och få en inblick i hantverket bakom framställningen av olivolja av högsta kvalitet, nämligen extra jungfruolja. Hela produktionsprocessen för olivolja, från skörd till gommen, utlovar utsökta smaker och smaker.
Efter att ha utforskat olivkvarnen fortsätter turen till produktionen av “Tsikoudia” eller “Raki”, den berömda kretensiska spriten, genom ett besök på ett lokalt destilleri i en traditionell by. Både en rundtur i det anrika konventionella destilleriet och i det moderna professionella destilleriet ger en förståelse för produktionen av denna uppskattade dryck och avslutas med en provsmakning.
Genom en fantastisk rutt som passerar byar i provinsen kommer du fram till de vita bergens fot. I byn Embrosneros stannar du först till vid ett bageri för att smaka på det lokala brödet, kakorna och kexen och sedan till en traditionell ostfabrik. Hemligheterna bakom ostarna “Graviera”, “Anthotiros” och “Mizithra” kommer att avslöjas framför dina ögon. Efter en förklaring av varje osts tillverkning får du smaka på dem tillsammans med lokal honung och rusk (torrt bröd).
Sista stoppet blir på ett lokalt kafé (“Kafeneio”), där kretensarna också äter sina måltider. Otroliga smaker och traditionella recept väntar på dig på det charmiga torget i byn Fres. Den sedvanliga lunchen kommer att fördjupa dig i olika aspekter av det kretensiska köket och gastronomin. Det sägs ofta att smak är vårt mest förfinade sinne. Efter den här turen kommer din gom att berikas med nya smaker och förbättra ditt smakminne.