Upptäck Florens och Toscanas rika kulinariska arv när du strosar runt på stadens historiska Mercato Centrale. Träffa lokalbefolkningen och välj ingredienserna till en praktisk matlagningskurs på en vacker toskansk bondgård på landsbygden.
Följ med din guide på morgonen och promenera först genom Florens historiska och färgglada Mercato Centrale. Ta in sevärdheterna, ljuden och dofterna medan du smälter in bland lokalbefolkningen som gör sina dagliga inköp. Träffa bagare, slaktare och bönder som säljer de färskaste produkterna av hög kvalitet.
I stånden kan du köpa färsk frukt, grönsaker, ostar, charkuterier, balsamvinäger, soltorkade tomater, oliver och många andra av det italienska kökets basvaror. Handla de bästa ingredienserna till matlagningskursen och lär dig samtidigt hur man väljer de bästa säsongsprodukterna.
Därefter åker du med bussen ut på den vidsträckta landsbygden runt Florens, där du kommer fram till en charmig toskansk bondgård med lugnt läge. Med din kock som guide får du lära dig hur man lagar en utsökt och traditionell toskansk måltid.
Upptäck hur man gör äkta italiensk pasta för hand med nylagda ägg. Kombinera med en traditionell och rejäl ragù. Tillaga en klassisk bruschetta med färskt bröd, egenodlade tomater och gårdens egen extra jungfruolivolja. Ta sedan en paus med ett glas Chianti-vin.
Efter den korta pausen tillagar vi traditionell toskansk fläskstek och rostad potatis med färska örter från gårdens omgivningar. Slutligen, upptäck hemligheterna bakom den underbara italienska kaffe- och grädddesserten, Tiramisù.
Slutligen sätter du dig ner för att njuta av frukten av ditt arbete, en utsökt 3-rätters måltid tillsammans med noggrant utvalt vin från regionen för att komplettera smakerna av de läckra rätter du har skapat.
Efter avslutad måltid får du ett diplom och en kopia av recepten så att du kan återskapa traditionella rätter hemma för dina vänner och din familj. Din chaufför väntar på dig för en kort bilresa tillbaka till Florens, när du säger “arrivederci” efter en oförglömlig upplevelse i Toscana.