Upptäck vinregionen kring Ica, som är känd som den viktigaste vinregionen i Peru för rött vin och den populära lokala drycken pisco. Besök den äldsta vingården i Peru och en traditionell pisco-vineri och lär dig mer om hur vinet och pisco tillverkas och smaka naturligtvis på pisco och vin på båda vingårdarna.
Börja med upphämtning från Ica eller Huacachina. Ta dig till ditt första stopp, Tacama vingård, som anses vara en av de äldsta i Sydamerika och den första i Peru, grundad på 1500-talet. Besök den gamla haciendan och tornet där du får den bästa utsikten och ser hektar av druvor. Därefter besöker du den gamla och nya fabriken och ser hur Tacama producerar viner och Piscos med hjälp av den industriella processen. Efteråt får ni smaka på deras Piscos och viner.
Gå vidare till den andra vingården som heter El Catador och är känd för sin pisco. Pisco är en stark spritdryck som är känd som Perus nationaldryck. Lär dig mer om den traditionella processen för att göra Pisco och lerkärlen som kallas “botijas” där saften av krossade druvor jäser under mars månad, (skördetid). Besök destilleriet och lär dig mer om de sista seps som producerade den berömda drycken. Därefter är det dags att smaka på den Pisco och det vin som tillverkas här.
Du får möjlighet att äta lunch (ingår ej) på en av vingårdarna som tillagar typiska rätter från denna region.