Lär känna de utsökta produkterna från Parma på denna guidade halvdagstur. Se hur de gör Parmigiano Reggiano, upptäck den vackra landsbygden i Parma och lär dig hemligheterna bakom balsamvinäger.
Vi lämnar Parma på morgonen och beger oss mot högländerna. Stanna till vid ett mejeri som tillverkar Parmigiano Reggiano-ost och följ med din guide på en rundtur. Lär dig varje steg i den naturliga process som leder fram till “födelsen” av kungen av alla ostar.
Gå in i de imponerande lagringsutrymmena och omringas av 5000 Parmigiano Reggiano-osthjul innan du smakar ost med olika åldrar och lär dig hur den förbättras med tiden.
Återvänd till bussen och åk genom det vackra Parma-landskapet. Gå in i en fabrik för parmaskinka och följ den prestigefyllda skinkans resa, från noggrant urval av kött till noggrann mognadslagring. Smaka på den unika sötman hos parmaskinka och andra lokala kallskurna produkter.
Stanna sedan till på en mysig trattoria och prova det bästa från Parmas kök. Ät läckra förrätter, tortelli d'erbetta (hemlagad pasta fylld med ricottaost och spenat) och en säsongsbetonad dessert tillsammans med ett glas Lambrusco, vatten och kaffe.
Avsluta resan med ett besök i en 300 år gammal herrgård som är tillägnad balsamvinäger. Lyssna på berättelsen om en familj som anser att vinäger är den mest värdefulla gåvan i livet och beundra fat fyllda med svart guld som lagrats i upp till 25 år.
Smaka på balsamvinäger av olika ålder och upptäck ovanliga recept innan du återvänder till Parma.