Denna 1-dagstur tar dig med på en upptäcktsfärd i Canavese, gränslandet vid foten av Alperna i regionen Piemonte, en naturlig port mellan den italienska halvön och Europa. Denna region var en korsväg för arméer, köpmän och pilgrimer som följde Via Salaria och Via Francigena genom Mont Blanc och Graie Alpernas dalar och nådde Turin, huvudstaden i Savoyens regim och den första italienska huvudstaden.
Detta land med sjöar, kullar, skogar och slott skyddas av Serra Morenica, en av de största moränkullarna i världen. Här njuter vingårdarna av sötman i mikroklimatet och producerar utmärkta viner som Carema Nebbiolo och Caluso Erbaluce.
Det kanaviska köket har tydliga smaker, bland annat charkuterier och ostar från alpbetesmarker, “Capònet”, rullar av savoykål med kött, fyllda lökar med amaretto, “Ajucche”, soppa på vilda örter som serveras med bröd, och “Bagna Caòda”, den utmärkta ansjovissåsen som används som dipp till crudités. Allt detta är bara en försmak av vad som väntar dig på denna resa.
Detaljerad resplan:
Lunchtid:
Guidad tur i ett av slotten i Canavese-regionen. Beroende på säsongstillgång och kundens önskemål kan man välja mellan Castello di Agliè eller Castello di Masino. Därefter lunch på en lokal restaurang med en fast meny och vin ingår.
Eftermiddag:
Guidad rundtur i staden Ivrea följt av vinprovning på en lokal vingård.