Upptäck den mest autentiska och färska traditionella kretensiska maten i små byar mellan Chania och Rethymno.
Vi besöker traditionella byar där vi får smaka på lokal ost, honung, olivolja, rökt kött, frukt, grekiska sötsaker och örter, fulla av färger och dofter från den kretensiska landsbygden.
•Vi dricker grekiskt kaffe som görs på traditionellt sätt i hovoli (eld som inte har släckts helt och fortfarande är varm)
•Du kommer att få möjlighet att besöka den bästa ostfabriken på västra Kreta och upptäcka den utmärkta kvaliteten med stor variation av smaker: rökt smakost, fårost, vinost och många fler. Du kommer också att prova den perfekta glassen som min vän gör och den läckra yoghurten.
•Vi kommer att äta två måltider i två olika byar. Den första tavernan ligger vid ett berg och är familjeägd. Den andra tavernan ligger ovanför Kournas-sjön och har en fantastisk utsikt! Båda är familjeägda och använder produkter från byn eller sina egna!
Vegetariska alternativ finns tillgängliga.
•Du kommer att ha nöjet att bevittna den kretensiska gästfriheten själv, lära känna deras ägare eftersom de är mina vänner sedan länge och de kommer att bli dina vänner.
Det här är inte bara en smakupplevelse utan också ett utmärkt tillfälle att upptäcka de traditionella byarna på Kretas landsbygd.