Vad du kommer att göra
Din värd kommer att dela med sig av sina barndomsminnen. På vår matlagningskurs får gästerna möjlighet att upptäcka och laga några traditionella maltesiska recept. Detta är en praktisk aktivitet där gästerna förväntas kavla upp ärmarna och delta i tillagningen av äkta hemlagad mat.
I matlagningskursen ingår också ett besök på det stora torget som tidigare var den viktigaste källan till matinköp. Vi kommer att köpa färska produkter som behövs för vår matlagningskurs. Detta kan inkludera ett besök hos en osthandlare, fiskhandlare och slaktare.
Vi planerar att göra våra egna salta snacks som Pastizzi, en gozitansk Ftira, och traditionell nougat.
Efter matlagningen avnjuter vi frukten av våra ansträngningar som lunch tillsammans med lite vatten och ett glas vin eller öl.
Gästerna kommer att få en kopia av alla recept samt en matsouvenir att ta med hem.
Andra saker att notera:
Det är viktigt att du informerar oss om eventuella matallergier och/eller intoleranser.
Vi kan anpassa matlagningskursen om vi informeras i förväg.
Matlagningskursen kommer att genomföras i vårt öppna kök som ligger ovanför Maldonado Bistro.
Det öppna köket är helt luftkonditionerat. Sittplatser finns också tillgängliga.
-
Meddelande från din värd:
Som grundare och ägare av Maldonado Bistro på Gozo har jag alltid gjort det till mitt personliga uppdrag att använda mat som ett medel för att skapa upplevelser. Jag har alltid fascinerats av människors nyfikenhet på mat och dess koppling till kultur. Det är så man verkligen upplever en destination och gör den där önskade upptäckten. Under 2017 inrättade jag ett nytt öppet kök ovanför Maldonado Bistro för att skapa mer personliga upplevelser där människor kan träffas, diskutera mat och kultur och få en närmare bild av matscenen på Gozo. Jag presenterar min erfarenhet som restaurangägare, lokalbo, foodie och vän.
Jag älskar själv att resa. Det finns inget bättre sätt att uppleva olika platser och kulturer än genom mat och dryck. Som lokalbo och sedan länge bosatt på Gozo försöker jag göra min del genom att erbjuda min egen syn på vår lokala mat och vårt lokala vin.