Lämnar hotellet genom Funchal till privata gårdar.
Under denna utflykt kommer du att besöka en bananodling i Funchal och se hur jordbrukarna sköter sin mark genom att interagera och lära dig mer om handeln. Små grupper och privat tur i en privat mark.
Besök Banana Business som drivs av regeringen och lär dig mer om vad som görs med bananerna när de väl har plockats, från styckning och urval till paketering. Privat besök.
Banan smakar i slutet. (Observera att vi inte alltid har färska bananer under vinterhalvåret).
Ta den gamla vägen till ett annat intressant stopp, den privata jordbruksskolan, dit bönderna kommer för att köpa sina träd att plantera. Det finns också en rundtur runt skolan för att se de internationella träd som planterades för många år sedan och många lokala träd som avacodos, citronträd och andra när frukterna är i säsong kommer provsmakning av frukterna att erbjudas till gästerna.
Under detta besök får du lära dig mer om de ympningsmetoder som används på ön.
Körning till den norra delen av ön där du kan se många gårdar och jordbrukare som arbetar. Utanför staden i en vacker landsbygd serveras lunch i en mysig husrestaurang där måltiderna tillagas som lokalbefolkningen tillagade dem hemma. Från nybakat bröd till tapas med lokal mat, huvudmåltid med val av fisk eller kött, färska grönsaker och läckra hemlagade desserter. Drycker ingår i denna måltid liksom kaffe.
Stopp i Porto da Cruz, sockerrörsregionen, för att besöka en av Madeiras äldsta romfabriker och se ångmaskinerna som fortfarande används. Under sockerrörssäsongen i april-maj är maskinerna i drift.
Den för många okända boskapsgården har funnits i familjen i över hundra år, och de levererar det mesta av mjölken till tillverkningen av vår berömda ost “requeijão”, och se de gamla mjölkningsteknikerna. Vacker region med fantastisk utsikt.
Efter detta besök går färden tillbaka till Funchal.