Det går inte att förneka att Malaga har en legendarisk matscen. Det räcker med att titta på marknaderna, restaurangerna och kaféerna för att förstå det. Men det är fisk och skaldjur som verkligen utmärker denna plats, och du kommer att dyka in i denna sida av Malagas kök på denna guidade tur. Fernando, en av våra kunniga lokala guider, säger: “Fisk och skaldjur finns på menyn på de flesta ställen här, men det är inte många turister som sätter sig in i historien och arvet kring en så viktig del av vårt regionala kök. Genom att boka den här turen kan du uppleva något som inte så många känner till.”
Efter att ha träffat din guide vid den överenskomna startpunkten följer du med till ett av stadens fiskekvarter. Du går längs strandpromenaden för att komma dit, så som du kan förvänta dig är utsikten förstklassig. När du anländer kommer din guide att berätta allt om historien och traditionen med fiske i Malaga. Dessutom får du chansen att mingla med några lokala fiskare och höra från dem hur livet ser ut. Härifrån besöker du Casa de Banos, en kulturarvsplats där du kan lära dig mer om de fiskemetoder och båtar som har använts sedan början av 1900-talet.
I stället för att höra om maten får du en chans att smaka på den. Espetos är mycket populära i Malaga, och du får se hur de tillagas under en matlagningsdemo. Sardiner och andra fiskar läggs på trästockar och rostas över en öppen eld som byggts på sanden. När de är färdiga att äta kan du koppla av på strandpromenaden och stoppa i dig maten.