Få ut det mesta av en mat- och vinresa genom att följa rutter utanför allfarvägarna över olivgårdarna, vingårdarna och vingårdarna på Heraklions landsbygd. Lär dig mer om Kretas kultur och historia och njut av öns unika gastronomi.
Turen börjar med ett besök på en olivgård i Skalani by. Efter en promenad i olivodlingen under ledning av gårdens olivoljespecialist lär du dig att känna igen egenskaperna hos extra jungfruolja. Gröna aromer och smaker, fruktiga ört- och kryddiga toner är bara några av de rena egenskaperna hos denna läckra produkt från ön där färska, lokala ingredienser firas. Passar till färska grönsaker, ost, kött, honung, lokala vildväxande örter, bröd och oliver.
Därefter besöker du en av Kretas vackraste vingårdar i byn Alagni, som är känd för att producera utmärkta viner från inhemska druvsorter. Njut av en rundtur i den biodynamiskt odlade vingården och källaren med din vinsommelier. Ditt bord kommer att dukas precis intill vinrankorna och erbjuder en spektakulär utsikt över de höga bergen “Lasithiotika”. Vinprovning och lunch inkluderar en mat- och vinparning med lokala rätter och premiumviner speciellt utvalda av din sommelier för att passa din smak och dina preferenser.
Lunchen består av en 3-rätters mat- och vinmeny som du avnjuter precis intill vinrankorna. Njut av de unika dofterna och smakerna av kretensiska grönsaker, vilda grönsaker, ost och kött, tillagade med örter och extra jungfruolivolja. Två förrätter, en huvudrätt och en dessert kommer att paras ihop med fina viner för att skapa en minnesvärd upplevelse för din gom.
- Vi rekommenderar att du börjar dagen med en mycket lätt frukost.