Få ut det mesta av en privat vinresa med SUV genom att följa vägar utanför allfarvägarna genom vingårdarna och vinodlingarna i “Peza”-området i Heraklion. Lär dig mer om Kretas kultur, historia och mytologi och njut av öns unika gastronomi.
Resan börjar med ett besök på en ekologisk vingård där du träffar vinmakaren, får en guidning i hans källare och äter brunch. Njut av en provning av 5 ekologiska viner tillsammans med lokala ostar, hemlagad marmelad, krutonger, frukt och extra jungfruolivolja. I slutet får du smaka på en buteljerad, ekologisk “raki”, en sofistikerad version av den lokala grappan.
Nästa stopp blir ett besök i en medeltida vinpress på toppen av en kulle nära byn Alagni. Förundras över den vackra och lugna utsikten från Heraklions inland till Kretas hav medan du njuter av de intensiva dofterna från öns berömda vilda örter. Där kommer din guide att visa dig spåren av de gamla, traditionella vinframställningsmetoderna och kopplingarna till den moderna vinframställningen.
Efter en guidad tur i vingårdarna på den andra familjedrivna vingården kan du njuta av en provsmakning av 5 viner gjorda på inhemska druvsorter tillsammans med lokala smårätter. Din sommelier hjälper dig att känna igen aromerna, strukturen och densiteten hos olika typer av viner.
Lunchen består av en 4-rätters mat- och vinmeny som du avnjuter alldeles intill vinrankorna. Njut av de unika dofterna och smakerna av kretensiska grönsaker, vilda grönsaker, ost och kött, tillagade med örter och extra jungfruolivolja. Två förrätter, en huvudrätt och en dessert kommer att kombineras med 4 fina viner för att skapa en minnesvärd upplevelse för din gom.
- Vi rekommenderar att du börjar dagen med en mycket lätt frukost.