Smaka på de 11 bästa maträtterna som erbjuds av Saigons lokala matstånd. Res runt i staden på baksidan av en skoter, ta in dolda pärlor och mer. Prova maträtter som Banh xeo och Banh mi som tillagas framför dina ögon. Välj avgångstid: kl. 13:00 (eftermiddag), 17:30, 18:00 eller 18:30 (kväll). Vi kan ta väl hand om vegetarianer, kostbegränsningar, seniorer och barn
*Detaljerad resplan:
Efter upphämtning på hotellet med scooter, kör iväg till ditt första stopp för en aptitretare. Sitt som en lokalbo vid matståndet och ät 1#banana sticky rice innan du deltar i en liten matlagningskurs där du får göra dina egna 2#Banh xeo (små salta krispiga pannkakor), rullade med 3#grillad biff inlindad i betelblad.
Ta sedan en promenad runt gatukökshimlen i District 10 för att smaka på 4# strimlad fläskrispig ris och 5# friterade bao buns. Vid nästa stopp kan du fördjupa dig i Saigons största blomstermarknad och prova den bästa 6#vietnamesiska pizzan, 7#grillade kexen och utmana dig själv med 8#sniglar fyllda med fläskkött.
Därefter tar du dig in i det äldsta lägenhetsområdet för att njuta av sockerrörsjuice och 9#Hue köttnudelsoppa innan du stannar till för fantastiska 10#Banh mi. Avslutningsvis serveras 11#dessert med olika smaker av karamellflan och gelé innan du åker tillbaka till ditt hotell. Speciellt dina guider (även dina förare) är lokala studenter som är utmärkta licensierade förare, välutbildade och flytande engelska
*11 provsmakningar meny:
Mini fräsande salt pannkaka (Bánh xèo):
Ingredienser: Rismjöl, kokosmjölk, ägg och gurkmejapulver
Fyllningar: Räkor och fläskkött, böngroddar och mungbönor
Serveras med senapsgrönsaker, sallad, örter som: Thaibasilika, purpurmynta, ampelblad, fisksås
Grillat nötkött inlindat i betelblad (Bò lá lốt):
Serveras med: Vermicelli, rispapper, grön banan, stjärnfrukt, fisksås med ananas
Friterade bao-bullar (Bánh bao chiên):
Ingredienser: Vetemjöl, jäst, bakpulver, mjölk, socker
Fyllningar: Champinjon, fläskfärs, vaktelägg, salladslök
Krispigt ris med strimlat fläskkött (Cơm Cháy Chà Bông):
Ingredienser: Krispigt ris, strimlat fläskkött, räkflingor
Kladdigt ris med grillad banan (Chuối nếp nướng):
Ingredienser: Mogna bananer, klibbigt ris, kokosmjölk, sesamfrön
Hue köttnudelsoppa (Bún Bò Huế):
Ingredienser för buljong: Nötköttsben, citrongräs, räkpasta, ananas
Övriga ingredienser: Nötbringa, krabbkorv, salladslök
Vietnamesisk pizza (Bánh tráng nướng):
Ingredienser: Grillat rispapper, vaktelägg, majs, fläskkorv, räkflingor
Sniglar fyllda med fläskkött (Ốc nhồi thịt):
Ingredienser: Sniglar, fläskfärs, citrongräs, peppar, schalottenlök,…
Grillad rispapperskaka (Bánh phồng nướng):
Ingredienser:: Rismjölk, vetemjöl, kokosmjölk,…
Saigons signaturbaguette (Bánh Mì):
Fyllningar: Fläskkorv, paté, smör, pickles, örter, gurka, chili,…
Efterrätt:
Karamellflan eller gelé (yoghurt, söt soppa) i olika smaker
-Drycker: Vatten på flaska, iste och sockerrörsjuice med kumquat eller lokal öl