Börja din fantastiska dag med att träffa din lokala guide i Imerovigli, en av de tre hängande byarna på din morgonutforskning. Du börjar med ett nybryggt grekiskt kaffe på ett traditionellt kafé och serverar det tillsammans med en hemlagad lokal sötsak gjord på färska frukter direkt från familjens fruktträdgård, minglar med lokalbefolkningen och beundrar den fantastiska utsikten över Egeiska havet.
När du vandrar längs gångstigarna i Imerovigli, den högst belägna av kalderabyarna, får du höra historier om det förlorade Atlantis, olika erövrare, en gång blomstrande civilisationer och spöklika befästa städer.
Därefter kommer du in i den fantastiska byn Firostefani som byggs ut längs de ögonbrynsformade kalderaklipporna i Santorini. Ta en glass på språng och strosa runt bland vitkalkade hus, kyrkor med blå kupoler och gränder fyllda med bougainvillea.
Efteråt, med din guide vid din sida, kommer du att upptäcka den fotogeniska Blue Dome of the Virgin Mary Orthodox Church, den mest kända vykortsplatsen på Santorini. Definitivt en plats där du kan blåsa upp din Instagram!
Nästan middagstid och det är dags att koppla av musklerna på en favoritplats där du väcker smaklökarna med lokala säsongsbetonade tapas och en nybryggd lokal öl, exklusivt framställd med hjälp av vulkaniska stenar för filtrering och lokala råvaror från Egeiska havet. Säg “Yamas!“, drick en kall klunk och njut av den oavbrutna utsikten över Santorinis aktiva vulkan!
Denna morgontur till Santorini avslutas i natursköna Fira, huvudorten på ön, där du passerar lokala konstnärers verkstäder och en delikatessbutik med grekiska produkter.
Glöm inte att fråga din lokala guide om fler tips och råd om hur du får ut det bästa av din resa till fantastiska Santorini.
Hur du hjälper det lokala samhället genom att delta i denna resa:
Du stöder lokala bönder och hjälper till att bevara Satorinis kulinariska traditioner genom att provsmaka mat som kommer från Santorini och närliggande öar. Du besöker 100 % lokalt ägda och drivna butiker. Minst en butik på din resväg är dedikerad till att bevara lokalt producerade hantverk och ätbara produkter.