Tillsammans med en lokal guide får du lära dig allt om sakekulturen i Japan och historien bakom denna ikoniska dryck. Träffa lokala producenter, lär dig mer om hur sake tillverkas och besök butiker som bevarar atmosfären från dagar som för länge sedan har passerat.
Nada är Japans största sakeproducerande område och har länge varit hemvist för ett antal sakebryggerier. Det är en del av det område som kallas Nada-Gogō, som består av fem sakeproducerande distrikt som är kända i Japan och internationellt.
Nedan visas några stopp som är möjliga med en typisk resplan. Du kan be din guide att anpassa den efter dina önskemål.
Sawa no Tsuru Museum. Detta museum ligger i den gamla fabriksbyggnaden och ger dig en introduktion till processen att tillverka sake och de gamla anläggningarna.
Sakuramasamune Kinenkan Sakuraen. En anläggning för besökare är Sakuramasamune Brewery som innehåller ett museum, restaurang, café och butik.
Hamafukutsuru Ginjo Brewery. Ett nytt bryggeri som grundades 1996. De producerar sake av hög kvalitet i en modern fabrik.
Kiku-Masamune Shuzo Kinenkan. Ett av de större sakebryggerierna. Museet ligger i den gamla fabriksbyggnaden och förklarar processen för att tillverka sake och de gamla anläggningarna.
Hakutsuru Sake Brewery Museum. Ett annat av de stora sakebryggerierna med ett museum i den gamla fabriken. Lär dig mer om produktionsprocessen och utrustningen.
Hakutaka Rokusuien. Sedan starten har Hakutaka strävat efter att bevara traditioner och kultur inom sakebryggning som ett av Nada-distriktets bryggerier. Hakutaka Rokusuien öppnade 2001 som en kulturell anläggning som syftar till att förmedla kunskap om sake till besökare.