Beyoglu - även känt som Pera, är det kulturella hjärtat i stadens konst-, mat- och underhållningsscen. På kvällen vaknar stadsdelen till liv; upptäck områdets bakgator, prova kulinariska delikatesser och smaka på populära lokala rätter.
Ditt första stopp är vid en gatuförsäljare som säljer Islaks- våta hamburgare - en av distriktets mest kända gatumaträtter. Kittla smaklökarna med specialsåsen till denna distinkta hamburgare innan du utforskar Beyoglus okartlagda gator.
På den utsmyckade Cicek Pasaji (Flower Passage) - en arkad med butiker, restauranger och matställen, kan du beundra arkitekturen som en gång var en stor teater och känna pulsen från det lokala nattlivet. Gå sedan till närliggande Nevizade Sokak - här finns en rad meyhanes (turkiska tavernor) som serverar god mat och dryck vid utomhusbord i en ljus och aktiv atmosfär. Promenera vidare till Durumzade - ett välkänt matställe som specialiserar sig på kebabwraps. Sätt tänderna i den läckra grillade maträtten som blev berömd av kocken Anthony Bourdain.
Kaffe och spådomar är ett populärt tidsfördriv i den turkiska kulturen. Smutta på turkiskt kaffe och upptäck traditionen att spå i det som finns kvar i din kopp på ett lokalt kafé på Hazzapulo Pasaji- och se om du kan förverkliga ditt öde.
Tillbaka i Nevizade Sokak avslutas turen på ett lokalt matställe, där du kan reflektera över din kväll över en meze med autentiska turkiska rätter och raki- en anis-smaksatt sprit.