I Laconi, i Oristano-området, kan du delta i en oöverträffad sensorisk och kulinarisk upplevelse och upptäcka de aromatiska växter som används för att producera choklad och likörer med de karakteristiska smakerna och aromerna på Sardinien.
Med vår expertguide Rosa, företagets grundare och producent, kommer du att fördjupa dig i en värld av inhemska aromatiska växter och lära dig att känna igen och uppskatta bergtimjan, vild fänkål, myrten, enbär och helichrysum, öns grönsaksskatter. Du får ta del av hemligheterna kring produktion, skörd och bearbetning, där innovativa tekniker kombineras med respekt för månghundraåriga traditioner, och i slutet av dagen deltar du i en guidad provsmakning där de intensiva smakerna av choklad och likörer blandas harmoniskt med öns aromatiska essenser.
Slutligen får du möjlighet att ta med dig en oförglömlig souvenir av dessa läckra produkter hem, så att du kan njuta av autentiska och unika smaker igen.
Upplevelsen är tillgänglig året runt, men från juni till september sker ingen chokladprovning eftersom de höga temperaturerna under sommarperioden inte tillåter att chokladen bearbetas.
Program
Vid ankomsten till gården får du en guidad sensorisk resa genom de eteriska oljorna där du får lära känna varje växt och dess karakteristiska doft.
Efteråt kan du smaka på de olika typerna av choklad och örtlikörer som är typiska för Sardinien och som tillverkas skickligt på plats.
Provsmakning
Provsmakningen inkluderar:
- sex olika typer av likörer: timjan, fänkål, enbär, helichrysum, myrten och chokladlikör;
(endast från oktober till maj) olika typer av choklad: tryffel med mjölk
- choklad och myrten- eller timjanlikör, mörk choklad med myrten- eller timjanfyllning, mjölkchoklad, mörk choklad och puffat ris samt choklad med körsbärs- eller spritfyllning.
Provsmakningen är tillgänglig för deltagare från 18 år och uppåt, eftersom likörerna innehåller alkohol.
För barn och vuxna som önskar alkoholfria produkter serveras ett hantverksmässigt örtte med örter och, endast under perioden oktober till maj, alkoholfria praliner.