Italien, mat, och familj: tre ord som går hand i hand. I Italien är mat en religion som dyrkas dygnet runt. Men på söndagar är det en obligatorisk tradition att äta med familj och vänner. Familjer samlas från hela landet för att äta en lång lunch med massor av kurser och skratt. När du är i Rom, bjuder vi in dig att göra detsamma med oss när vi lagar och njuter av en klassisk italiensk söndagslunch.
Du börjar med att träffa din kock på den lokala bondemarknaden för att köpa dagens ingredienser. Ta del av den livliga atmosfären och se hur andra shoppare förbereder sig för sina fester genom att plocka de färskaste grönsakerna och diskutera vilken ost de ska välja till antipasti.
Med en välfylld varukorg är det dags att återvända till vår kockskola nära Piazza Navona eller till vår nya anläggning nära Pantheon för att börja förbereda lunchen över ett glas prosecco och aptitretare.
Vår meny för söndagslunch följer traditionen. Vi börjar med en generös primo, som kan vara en lasagne gjord på färsk pasta, en fyllig, syrlig ragù alla bolognese eller lätta, fluffiga gnocchi di patate serverade med en fyllig tomatsås och ett stänk av lokal pecorino.
Vad som händer sedan beror på säsongen. Våren bjuder på kronärtskockor medan sommaren bjuder på rostad paprika. Kom till oss på hösten och bakad pumpa kan vara vår specialitet. Det kommer att finnas en typisk romersk kötträtt att avnjuta med alla säsongens lokala grönsaker: kyckling tillagad på jägarsätt med oliver och rosmarin eller helstekt lamm.
Som avslutning på måltiden njuter vi av en klassisk italiensk dessert, till exempel panna cotta och lite färsk frukt som vi plockat på marknaden.