Den intressanta halvdagsturen med matlagningskurser i Bagan ger dig en fantastisk möjlighet att lära dig hur man lagar fantastiska traditionella rätter i Bagan. När du deltar i denna fantastiska turné kommer du definitivt att veta mer om det fantastiska köket i Myanmar och utforska den lokala marknaden samt lära dig hur man lagar matspecialiteter från Myanmar.
Du hämtas på ditt hotell för en kort bilresa till Nyaung Market där du kan upptäcka alla stånd där färsk frukt, grönsaker, örter och kött säljs, liksom chili, pastor och andra såser som används i det lokala köket.
Medan du strosar runt får du förklarat för dig vilken roll dessa ingredienser spelar i varje rätt och du kan välja ut den fylligaste kycklingen, färsk fisk och de finaste grönsakerna - alla nödvändiga ingredienser för dina rätter.
Efteråt åker ni tillbaka till den lokala restaurangen för att träffa den lokala erfarna kocken. Här kan du förbereda alla viktiga ingredienser och lära dig traditionella tekniker för att laga flera burmesiska favoriter som mortel och mortelstöt från kocken i ett välutrustat matlagningsområde. Tack vare den detaljerade demonstrationen får du också lära dig mer om det burmesiska köket, dess enorma influenser och lokalbefolkningens typiska matvanor.
Då kommer du definitivt att få chansen att njuta av en festmåltid med nylagade läckerheter.
Slutligen kommer du tillbaka till ditt hotell efter 3 fantastiska lektioner.